Τσίπρας: Η ΝΔ δίνει μια εικόνα για την ανομία θαρρείς και ζούμε στο Γκόθαμ Σίτι του Μπάτμαν – ΒΙΝΤΕΟ

Καμία ανομία δεν υπάρχει στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για ψεύδη από την αντιπολίτευση και για δημιουργία κλίματος που δεν είναι αληθινό και δυσφημεί την χώρα.Αρχικά απάντησε στο κύριο Μητσοτάκη στα περί καθυστέρησης της άφιξής του στην αίθουσα του κοινοβουλίου λέγοντας ότι είναι ίσως ο μόνος πρωθυπουργός με εξαίρεση ίσως τον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν έχει αρνηθεί να απαντήσει σε ερώτηση πολιτικών αρχηγών.

Σε αντίθεση-όπως είπε με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά που δεν είχε απαντήσει ποτέ σε ερώτηση πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγή της ομιλίας του.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι πολιτεύεται με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία παντού, αποδεικνύοντας “βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα” είπε ο Πρωθυπουργός.Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι “άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας “θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι, του Μπάτμαν”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “όλα τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης τα κρούσματα είναι μειωμένα και δεύτερον, το βασικό σας επιχείρημα ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας είναι ψευδές”.

Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας από την άκρα δεξιά, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Φύσσα και τους αυτόκλητους που στάθηκαν μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου για να εμποδίσουν αυτούς που αγωνίστηκαν, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για να ψηφοθηρήσει δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για τα πανεπιστήμια της χώρας μας επιλέγοντας μια ατζέντα περί ανομίας ώστε πολιτικά αυτοί που την ανέδειξαν. Την περίοδο 2013 και 2014 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πως η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο. Γι’ αυτό με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας προχωρήσαμε στη μελέτη του προβλήματος, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για “υποκρισία” που αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας: “Έχετε στοχοποιήσει τον κ. Παρασκευόπουλο, προκειμένου να αναδείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα”.

“Το πόρισμα της Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει πολύ σοβαρές προτάσεις τις οποίες και για να διαφωνήσει κανείς πρέπει πρώτα να τις διαβάσει” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε: “Εσείς, προφανώς, κύριε Μητσοτάκη, δεν κάνατε ούτε αυτό”.

Το πόρισμα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, πρότεινε τη δημιουργία σε κάθε Πανεπιστήμιο ενός δικτύου ανθρώπων, στο οποίο να μετέχουν εκπρόσωποι όλων των άμεσα ή έμμεσα υπευθύνων φορέων (Πρυτάνεις, Εισαγγελέας, Αστυνομία, φοιτητές) για να φροντίζει μέσα στη διάρκεια όλης της χρονιάς -και όχι μόνο όταν προκύπτει πρόβλημα- για τα ζητήματα του ασύλου.

Το πόρισμα στάλθηκε στις Συγκλήτους και στις φοιτητικές παρατάξεις μαζί με τις νεολαίες των κομμάτων. Η ΟΝΝΕΔ λίγα λεπτά από τότε που το πήρε πρόλαβε και έστειλε απάντηση που έλεγε ότι είναι φαιδρό. Ο κύριος Μητσοτάκης έβγαλε ένα twit ότι είναι “κατάπτυστο”. Αυτός είναι ο διάλογος που λέτε ότι επιδιώκετε;, διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ