Σπυράκη στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πώς θα πάμε παρακάτω, μόνο πως μπορούμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας

“Έχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου στον Πρόεδρο της ΝΔ με την ολοκλήρωση της θητείας μου στο ευρωκοινοβούλιο, να δει το ενδεχόμενο να πολιτευτώ στις εθνικές εκλογές στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, από όπου προέρχομαι” δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Αρχιεπίσκοπος δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ ούτε για την πρόθεσή του να συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση, ούτε για κανένα από τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας. Η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν από τις συζητήσεις που γίνονται με αρκετή συχνότητα και αφορούσε προφανώς θέματα που αφορούν στην Εκκλησία, ζητήματα που αφορούν στη Συνταγματική αναθεώρηση, αλλά σε καμία περίπτωση η ΝΔ και ο Πρόεδρος της ΝΔ προσωπικά δεν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο της συμφωνίας, το οποίο δόθηκε πανηγυρικά στη δημοσιότητα, μην κοιτάτε που μετά τα πράγματα άλλαξαν” σχολίασε.

“Πράγματι είπαμε ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση η συμφωνία στην πρώτη φάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, να τους γεμίσουμε με ανασφάλεια και συγχρόνως να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό αφού το ποσό θα υπάρχει και θα μεταφερθεί στην Εκκλησία και ένα άλλο ποσό που καλύπτει σήμερα τη μισθοδοσία των κληρικών θα χρησιμοποιηθεί για 10.000 προσλήψεις. Αυτό ήταν προφανές ότι ήταν το προεκλογικό εύρημα της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται και από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, απλώς δεν της βγήκε” ανέφερε.

“Περάσαμε οκτώ, εννέα χρόνια κρίσης, στα οποία αυτή η κυβέρνηση είναι από το 2015 στο τιμόνι της χώρας και αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ συγκεκριμένες επιλογές με πρώτη την υπερφορολόγηση, δεν θέλω να αναφερθώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015, νομίζω το έχουμε εξαντλήσει όλοι και όλοι οι πολίτες έχουν αίσθηση για το ποιος έχει ευθύνη γι’αυτό που συνέβη στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των επιλογών του κ. Τσίπρα” δήλωσε η κ. Σπυράκη.

“Οτιδήποτε μπορεί να ανακουφίσει τους Έλληνες εμείς προφανώς το υποστηρίζουμε. Αλλά όμως θέλουμε να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το πως θα πάμε παρακάτω, εκτός από το πως μπορούμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας. Σήμερα, τέσσερις στους πέντε Έλληνες χρωστάνε στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως 3000 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε το απλό, το οποίο θα κάνουμε πράξη αμέσως μόλις ανέβουμε στην κυβέρνηση: 20 ευρώ ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα, για να έχουμε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, για να είναι ένα μέτρο το οποίο θα κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ότι ζουν αξιοπρεπώς, είναι μια ρύθμιση αξιοπρέπειας και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν μια αναπνοή, τέτοιου είδους μέτρα από αυτή την κυβέρνηση δεν είδαμε, βασίζονται μόνο στην υπερφορολόγηση” υπογράμμισε.

“Όλα στο φως, δεν υπάρχει κανένας λόγος η Δικαιοσύνη να λαμβάνει μηνύματα από τη μία ή την άλλη πλευρά. Όλα στο φως, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, τίποτα να φοβηθούμε. Έχουμε πει ότι δεν υπάρχει τίποτε στην υπόθεση της Novartis και σε ότι αφορά την επιχείρηση διασυρμού των πολιτικών προσώπων. Όμως, αυτό που δεν θέλουμε να επιτρέψουμε, είναι να μπει λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν είπαμε όχι σε ότι αφορά τον έλεγχο των στοιχείων, αυτό που έχει σημασία είναι η κυβέρνηση να μην θεωρεί ότι δημιουργώντας εντυπώσεις μπορεί να φτάσει ως τις εκλογές, διότι το ομολογούν υπουργοί της όπως ο κ. Πολάκης και δημιουργείται μια τοξική ατμόσφαιρα. Μερίδιο αυτής της ατμόσφαιρας, δεν είναι οι αποκαλύψεις που υπάρχουν για τη ΔΕΠΑ” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ