Παπαδόπουλος στον Realfm 97,8: Η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει ήδη ξεκινήσει είναι μία αστεία ιστορία

“Η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει ήδη ξεκινήσει είναι μία αστεία ιστορία” δήλωσε το μέλος πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θα σας θυμίσω ότι η ΝΔ είχε καταθέσει τις προτάσεις της και το 2008, με σημαντικές διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ και δεν πέρασε, και το 2012. Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και μέσα σε δύο μήνες θέλει να κλείσει το θέμα της συζήτησης για την Αναθεώρηση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, δεν είναι πράγματα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι θέσεις που έχει η ΝΔ είναι συγκεκριμένες, σταθερές και δυστυχώς δεν βλέπω να προχωρά κάτι και δεν βλέπω να γίνεται μία ουσιαστική συζήτηση” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ‘κλέψει’ την πολιτική ατζέντα της ΝΔ, ο πρώην υπουργός απάντησε: “Προσπαθεί να το κάνει, δεν νομίζω να τα καταφέρνει. Γιατί όλα τα νομοθετήματα που παρουσιάζονται στη Βουλή έχουν μία λογική, κατά τη γνώμη μου καθαρά παραπλάνησης του κόσμου. Είναι μία επιπλέον παραπλάνηση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να την κάνει πάρα πολύ καλά και οι ΑΛΕΛ. Όλα αυτά με τα οποία κατεβαίνουν, καταρχήν είναι πράγματα με τα οποία διαφωνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν αντιπολίτευση, σήμερα τα ενστερνίζεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα περάσει με λάθος τρόπο. Γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι ημιτελή” και πρόσθεσε:

“Μέχρι το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τίποτα από όλα τα θετικά που είχε κατεβάσει η ΝΔ. Σήμερα, η ΝΔ αυτά που θεωρεί σωστά τα ψηφίζει και τα υπερψηφίζει μάλιστα και αυτό δείχνει καθαρά ποια είναι η λογική που έχει η ΝΔ και ποια είναι λογική που έχει η σημερινή κυβέρνηση”.

Σχετικά με τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με το Έθνος εδώ και πάρα πολλά χρόνια διαχρονικά και δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενο αυτό για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα τα οποία τρέχουν… Η ΝΔ δεν έχει καμία πρεμούρα ή κανένα θέμα να προσπαθεί να ξεχωρίσει κάτι με την Εκκλησία. Άλλωστε η Ιεραρχία, που νομίζω ότι την Παρασκευή συνεδριάζει, είναι αυτή που θα καθορίσει το πλαίσιο. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε μία σκέψη και μία θέση, η Ιεραρχία είναι αυτή που θα αποφασίσει το πώς θα χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα, αλλά η διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας νομίζω ότι είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα”.

“Η ΝΔ είναι σταθερή και ανοικτή προς όλους. Το ερώτημα είναι να μας πουν αυτοί οι οποίοι ενστερνίζονται τις θέσεις και τις απόψεις που έχει η ΝΔ και την πολιτική που θα εφαρμόσει γιατί το κάνουν… Όσοι έρχονται και συμφωνούν με τις θέσεις και τις απόψεις της ΝΔ για εμάς είναι ευχάριστο. Βέβαια, υποχρεούνται να το εξηγήσουν στην κοινωνία και τους πολίτες. Για τις μεταγραφές των άλλων κομμάτων είναι δικό τους θέμα, εγώ θεωρώ ότι δεν γίνονται καλοπροαίρετα, υστερόβουλα γίνονται και μόνο για να διεκδικήσουν κάποια θέση”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ