Πιτσιόρλας στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση δεν ενέδωσε στον πειρασμό της παροχολογίας – Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο την πορεία της οικονομίας ενόψει εκλογών

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν μπορούν να μην γίνουν, επομένως πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι και προσεχτικοί. Από την πλευρά της κυβέρνησης, με τον προϋπολογισμό δώσαμε ένα πολύ σαφές δείγμα των προθέσεών μας και της στάσης μας. Η κυβέρνηση δεν ενέδωσε στον πειρασμό της παροχολογίας, αντιστέκεται στην πίεση που έχει και από την αντιπολίτευση και από μεγάλες κατηγορίες της κοινωνίας κι έτσι προχώρησε σε μέτρα πάρα πολύ προσεχτικά και πάρα πολύ λελογισμένα ” δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

“Θελήσαμε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια , προφανώς μπαίνουμε σε μια περίοδο που τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη κατανόηση τα προβλήματα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων στρωμάτων, όμως για εμάς το πρώτο μεγάλο θέμα είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας , το σήμα προς τις αγορές, η προάσπισης της δημοσιονομικής σταθερότητας που κατακτήθηκε με μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό και άρα να μην βάλουμε σε κίνδυνο σε αυτές τις θυσίες. Άρα, σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση τα πράγματα είναι δεδομένα. Δεν πρόκειται να βάλουμε σε κίνδυνο την πορεία της οικονομίας ενόψει των εκλογών” πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς, εάν ανησυχεί πως το κλίμα παραχολογίας που επικρατεί επηρεάσει αρνητικά τις αγορές και την ικανότητα της χώρας να δανειστεί απάντησε: “Η πολιτική της κυβέρνηση δεν έχει καθόλου στοιχεία παροχολογίας, και είναι άδικο να εκτοξεύεται αυτή η κατηγορία, διότι αυτή δεν χτυπάει την κυβέρνηση, αλλά τα πόδια της ελληνικής οικονομίας, την εικόνας της. Δεν μπορεί κανείς για μέτρα που συμποσούνται σε ένα ποσό μικρότερο από 900 εκατ. μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, να μιλά για παροχολογία. Διότι αν αθροίζαμε τις προτάσεις που κάνει η αντιπολίτευση, θα βγάζαμε πολλά δισ. Δεν μπήκαμε σε αυτή τη λογική ενόψει εκλογών, μείναμε στα πολύ χαμηλά, μετρημένα και σφιχτά όρια παροχών”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ