Καραγκούνης στον Realfm 97,8: Οι δηλώσεις του Ράμα μάλλον ρίχνουν λάδι στη φωτιά

“Είναι πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό για την εξωτερική πολιτική. Είχαμε ένα τραγικό γεγονός για όλη την Ελλάδα, διότι χάθηκε ένας ομογενής μας”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου, αναφερόμενος στον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία.

“Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει, πρέπει να δούμε τα πραγματικά γεγονότα και τα πραγματικά περιστατικά και πώς ακριβώς εξελίχθηκαν. Αυτό πρέπει να το δούμε… Αυτό που μπαίνει σαν ερώτημα και πρέπει η αλβανική πλευρά να απαντήσει είναι εάν συμβαίνει και αυτό που είπε ο Αλβανός δημοσιογράφος, ο οποίος είναι μία ειδική περίπτωση εκφράζει και τη γραμμή του Ράμα, που είπε ότι δώσαμε ένα μάθημα στην ελληνική μειονότητα. Εγώ αυτό κατάλαβα ότι ειπώθηκε από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Διότι εάν είναι αυτή η περίπτωση, ότι δόθηκε ένα μάθημα, τότε τα πράγματα παίρνουν μία άλλη τροπή… Εδώ πρέπει να δούμε εάν έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια. Αυτή η ανάλυση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου είναι ανησυχητική και προβληματική. Και ιατροδικαστικός έλεγχος να υπάρξει και βαλλιστική έρευνα να υπάρξει… Ελπίζω να μην ισχύει αυτό που λέγεται και ακούγεται στην Αλβανία, ότι το έκαναν προς παραδειγματισμό. Διότι, τότε το πράγμα πηγαίνει τελείως διαφορετικά”, σημείωσε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε:

“Πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αλλά όμως πρέπει να δούμε και τι ακριβώς έχει συμβεί. Ελπίζω να μην αισθανθεί η ελληνική μειονότητα απροστάτευτη. Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις του κ. Ράμα καθησυχάζουν τα πράγματα, μάλλον ρίχνουν λάδι στη φωτιά, έτσι όπως ειπώθηκαν. Για αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αποφασιστικότητα και από την ελληνική κυβέρνηση προς αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ