Γεννηματά: Ετερόκλητος συνεταιρισμός που τρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο καταλύτης της λύτρωσης», ανέφερε η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ετερόκλητο συνεταιρισμό που τρίζει, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν αποκλίνουσες εκλογικές επιδιώξεις που καθηλώνουν και τη χώρα. «Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Η χώρα είναι εγκλωβισμένη και από τις βαριές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και από την ανικανότητά της», σημείωσε.

Όσον αφορά στη μείωση των συντάξεων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για κοροϊδία της κυβέρνησης προς του συνταξιούχους. «Ζητάμε την οριστική ακύρωση του μέτρου. Ζητάμε τη ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου γιατί δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και φτωχοποιεί όλους τους συνταξιούχους. Επομένως, δεν αρκεί να σταματήσει η περικοπή μόνο στις παλιές συντάξεις» τόνισε.

Σχετικά με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και τις συνεργασίες, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει δικά μας πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί δεν έχουν δικά τους στελέχη να κατεβάσουν! Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του Κινήματος Αλλαγής στην αυτοδιοίκηση».

Με αφορμή την απολογία στον ανακριτή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι η πάγια θέση είναι όλα στο φως για όλους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι λειτουργοί της δεν θα λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον φυλακή. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν άμεσα τους διαλόγους στο υπουργικό συμβούλιο για την κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων και τα βρώμικα χέρια των υπουργών», υπογράμμισε.

Ακόμη, σχολιάζοντας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, κ. Γεννηματά παρατήρησε: «Χρόνια τώρα επαναλαμβάνει ότι ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση και ακόμη τίποτα. Τον προκαλέσαμε πριν από μήνες να συμφωνήσουμε έστω σε μία μίνι αναθεώρηση, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Τώρα λέει θα την επαναφέρει για να αλλάξει την ατζέντα. Εργαλειοποίηση και του Συντάγματος. Πολλές οι φούσκες του πρωθυπουργού που ξεφούσκωσαν».

Τέλος, όσον αφορά το χθεσινό επεισόδιο με την εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Απέναντι στην ανοχή της κυβέρνησης, στην ανομία και στα γκέτο, πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Αφύπνιση από τους πολίτες. Κανένα πολιτικό κόμμα μόνο του δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς αυτό φωνάζουμε στο Κίνημα Αλλαγής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ