Γαβρόγλου: Μαθητής που πιάνεται να αντιγράφει o Ρουβίκωνας

«Μαθητή που πιάνεται να αντιγράφει», χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τα μέλη του Ρουβίκωνα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247.

Μάλιστα, o κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε σαν «τον πατέρα που λέει στο παιδί θα φωνάξω τον μπαμπούλα» όσους όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει παρέμβει η αστυνομία στη Φιλοσοφική, χώρο της οποία κατέλαβαν μέλη του “Ρουβίκωνας” .

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας για τα γεγονότα στη Φιλοσοφική δήλωσε ότι «πρέπει πρώτα η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για το τι πρέπει να γίνει. Η ΝΔ να κοιτάξει τη δουλειά της. Αν πιάσεις έναν μαθητή να αντιγράφει, τι θα κάνεις, θα του μηδενίσεις αμέσως το γραπτό του; Το τυπικό είναι αυτό. Αλλά θα πρέπει να δεις γιατί το κάνει αυτό. Να μιλάς με αυτό το παιδί. Η πανεπιστημιακή και η σχολική ζωή είναι μια πολύ σύνθετη ζωή, πόσο μάλλον που έχουμε να κάνουμε και με ενήλικες και με διδάσκοντες που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τη ζωή και τον κόσμο».

Αναφορικά με όσους ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας τόνισε: «Οι κραυγές που ακούγονται να έρθει η αστυνομία είναι για να μη συζητηθεί το πρόβλημα. Έχετε δει εσείς καμία πρόταση από τα άλλα κόμματα; Έχετε δει άλλη πρόταση πέρα από το να λέει να μπει η αστυνομία; Εκτός εάν θεωρούμε ότι όλα μπορεί να τα λύσει η αστυνομία».

Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα κατηγόρησε το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, διότι καλούσε την Πολιτεία να παρέμβει στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο κ. Γαβρόγλου εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο η Σύνοδος υπονόμευσε τη ηγεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εδώ έχουμε αυτούς που αποκαλούνται οργάνωση «Ρουβίκωνα» οι οποίοι κατέλαβαν ένα χώρο. Έχουμε τις διεργασίες μέσα στο Πανεπιστήμιο για να πεισθούν να φύγουν από τη Φιλοσοφική. Έρχεται η Σύνοδος Πρυτάνεων και βγάζει μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά υπονομεύει τις προσπάθειες των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών» είπε.Πηγή: ΝEWS247

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ