Κρέτσος: Η ΝΔ θέλει την ΕΡΤ ξανά κομπάρσο για να ικανοποιήσει φίλους και συμμάχους της

Στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος σχολίασε τη στάση της ΝΔ, λέγοντας: “Eσείς κυρία Βούλτεψη να μας πείτε γιατί δεν υπογράψατε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων! Βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, διαπιστώνω ότι είστε αδιόρθωτοι! Μετά το έγκλημα που διαπράξατε στην ΕΡΤ, έχουν περάσει 3,5 χρόνια και δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για όσα έχουν γίνει. Αυτό με το μαύρο να το προσέξετε! Να μας πείτε γιατί δεν υπογράψατε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων αντί να πλήττετε την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, είπε ο κ. Κρέτσος σημειώνοντας ότι η σκληρή γραμμή της αντιπολίτευσης είναι η ίδια με αυτή των ανταγωνιστών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι αναφορές του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Κρέτσο να επισημαίνει ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ετοιμάζεται σε συνεργασία με το ΕΜΠ ενώ στη φάση υλοποίησης είναι οργανόγραμμα της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ είναι την ίδια ώρα παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα ενώ στα θέματα οικονομικής διαχείρισης όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και στη Διαύγεια και ελέγχονται. Το προσωπικό της ΕΡΤ παρότι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το 2008, λειτουργεί 5 κανάλια, 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς και “είναι απορίας άξιο πως η ΝΔ μιλάει για επάρκεια προσωπικού”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κρέτσος, το μεσοσταθμικό κόστος, ανά λεπτό, στις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ είναι κατά 42% μικρότερο της ΝΕΡΙΤ, το κόστος των εκπομπών της ΝΕΡΙΤ που συνέχισαν στην ΕΡΤ είναι μειωμένο κατά 20% έως 40%. Ο κ. Κρέτσος έκανε ειδική αναφορά στην ΕΡΤ3, σημειώνοντας ότι είναι κανάλι που χρειαζόμαστε συνολικά ως πολιτεία για να δείξουμε το σημαντικό ρόλο της περιφέρειας, για να ενισχύσουμε την σύνδεση της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό και τα Βαλκάνια.

Ως προς το ζήτημα της ποιότητας του προγράμματος της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε έχει καταρτιστεί 24ωρο πρόγραμμα και έχουν αποκατασταθεί οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί 102 FM και του 95,8 που παρέχουν καθημερινό 24ωρο πρόγραμμα, 17 ώρες ζωντανό και 7 ώρες ηχογραφημένο, πρόγραμμα που παράγεται αποκλειστικά από το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα της ΕΡΤ. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 έχει σαφές και ξεκάθαρο στίγμα με αναφορά στην ελληνική περιφέρεια, είπε ο κ. Κρέτσος και τόνισε ότι δίνει έναν αγώνα με πενιχρά μέσα και σκοπός είναι να στηριχθεί περισσότερο. Επίσης ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας των πομπών που θα επιτρέψουν στην ΕΡΤ να εκπέμψει η ίδια το πρόγραμμά της σε όλη την επικράτεια, χωρίς λευκές περιοχές ανταποδίδοντας στους πολίτες τι αγαθό της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος στον εποπτικό ρόλο του υπουργείου, είπε ότι ένας. Η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. “Είναι άδικο κάποιοι για να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, να χρησιμοποιούν την ΕΡΤ σαν το σάκο του μποξ”, είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υπογράμμισε ότι σήμερα η ΕΡΤ είναι αυτή που όλο και περισσότεροι πολίτες καθημερινά παρακολουθούν. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η ΕΡΤ ήταν πρώτη στο prime time, πρώτη στο ανδρικό και στο νεανικό κοινό.

“Η ΕΡΤ πρωτοστατεί παντού την ώρα που εσείς θέλετε να την ξανακάνετε κομπάρσο στο τηλεοπτικό τοπίο, για να ικανοποιηθούν οι φίλοι και σύμμαχοί σας, οι παλιοί και οι νέοι”, είπε ο κ. Κρέτσος θυμίζοντας δηλώσεις του προέδρου του ΣΚΑΙ ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επηρεάστηκαν θετικά από το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μονόδρομος.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ