Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8: Κάτω από 39.000 οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις και 26.000 τα εφάπαξ

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι που θα έπρεπε να λάβει χώρα στην Ελλάδα γιατί από το 2012 είναι καθηλωμένος σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αύξηση θα λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους διάφορους δείκτες προκειμένου να γίνει με έναν σοβαρό και τεχνοκρατικά τεκμηριωμένο τρόπο για να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία και στις αγορές. Και έτσι θα γίνει” δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η κυβέρνηση υλοποιεί κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που και η ίδια θεωρούσε αναγκαίες να γίνουν” ανέφερε.

“Η αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι πραγματική. Τα δεδομένα όπως μετρώνταν πάντα σε αυτή την χώρα από την ΕΛΣΤΑΤ, έτσι μετρώνται και τώρα. Και από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Είναι πραγματική με την έννοια ότι από το 26% που ήταν όταν αναλάβαμε τώρα είναι στο 19%. Περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες κάτω. Έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας, έχουμε αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των απασχολούμενων κατά 320.000. Δεν κοιτάμε τον ενεργό ή μη ενεργό πληθυσμό. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτή την χώρα έχουν αυξηθεί κατά 320.000 τα τελευταία 3,5 χρόνια. Με τα ετήσια δεδομένα, από τις νέες θέσεις που έχουν δημιουργηθεί το 70% είναι πλήρους και το 30% είναι μερικής απασχόλησης” είπε η υπουργός.

“Αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι λιγότερες από 39.000, όταν αναλάβαμε στις αρχές του 2015 είχαμε 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές στα συρτάρια μας, έχουμε καταβάλλει περισσότερες από 720.000 αυτά τα χρόνια, έχουμε μειώσει τον όγκο των εκκρεμών κύριων συντάξεων κατά περίπου 77%. Αυτή τη στιγμή είναι κάτω από 39.000 οι ληξιπρόθεσμες κύριες και κάτω από 26.000 τα ληξιπρόθεσμα εφάπαξ. Έχουμε κάνει τεράστια δουλειά για να εκκαθαρίσουμε αυτόν τον όγκο που μας παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση” υπογράμμισε.

“Η χρηματοδότηση για την πλήρη εκκαθάριση αυτών των εκκρεμοτήτων είναι διασφαλισμένη και προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018 και του 2019” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ