Γεννηματά: Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας – ΒΙΝΤΕΟ

Η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της ημερίδας του Κινήματος Αλλαγής για την πρωτοβάθμια Υγεία, απάντησε στα όσα είπε στη Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι αργά. Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».

Η κ. Γεννηματά μίλησε για θλιβερή εικόνα και ευτελισμό στον οποίο οδηγούν τη χώρα και τη διεθνή σκηνή οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Για την κατάντια, όπως είπε, να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τον συγκυβερνήτη στα εθνικά θέματα και ο κ. Τσίπρας να το ανέχεται. «Μην του πειράξει κανείς τον ακροδεξιό συνεταίρο του. Πόσο πιο χαμηλά; Την ώρα που η Αριστερά στην Ευρώπη συζητά με τη σοσιαλδημοκρατία, αυτός κρατά σφιχτά τους δεσμούς του με το μόρφωμα της ακροδεξιάς. Ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς και αποτελεί με την πολιτική του τον πολιτικό χορηγό της δεξιάς και του Μητσοτάκη», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τον διχασμό χωρίς καμία αυτοκριτική για τις ευθύνες τους στη κρίση που περνάει η χώρα. «Τους προκαλώ λοιπόν να αφήσουν οι μεν την προπαγάνδα και την ασφάλεια των υπογείων τους, οι δε την αλαζονεία της σιγουριάς και να βγουν στην κοινωνία. Εκεί θα μετρηθούμε. Εμείς κρατάμε την σημαία μιας μεγάλης προοδευτικής πολιτικής κληρονομιάς και πιστεύουμε πως θα σηκώσουμε ξανά τη σημαία της παράταξης και τη χώρα ψηλά», τόνισε η κ. Γεννηματά και επανέλαβε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής. «Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα», πρόσθεσε.

Απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε δημιουργία μετώπων ερήμην των προβλημάτων και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. «Το ‘φύγε εσύ-έλα εσύ’ δεν είναι πολιτική Αλλαγή, αλλά ένας δρόμος αναπαραγωγής της κρίσης, δημιουργίας νέων αδιεξόδων», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στα σημαντικά προβλήματα του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας Υγείας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΕΣΥ μετατρέπεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε ένα προνοιακό σύστημα κι όλα γίνονται θυσία για το υπερπλεόνασμα.

Επέκρινε και τη ΝΔ καθώς «διαμορφώνει μια αντίληψη απελευθέρωσης της αγοράς υγείας που, με τον τρόπο που περιγράφεται, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος και αναιρεί την αρχή της καθολικής κάλυψης. Η διάλυση του ΕΣΥ από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη βολεύει απολύτως. Η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα β’ κατηγορίας, εξυπηρετεί τα σχέδια της για περικοπή των δημόσιων δαπανών και αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η μετακύληση του κόστους στους πολίτες πλήττει κυρίως τους αδύνατους, δημιουργεί αποκλεισμούς».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ