Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Απρεπές κορυφαίος υπουργός να βρίσκεται σε άλλη γραμμή από τον Πρωθυπουργό του

Στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή.

“Εγώ έμεινα πολύ αφενός στην πολιτική ουσία διότι δεν μπορεί μία σοβαρή κυβέρνηση στους διεθνείς συνομιλητές να παρουσιάζεται με δύο και τρία πρόσωπα και αφετέρου και στο θεσμικό διότι είναι απρεπές και άκομψο ένας υπουργός και μάλιστα κορυφαίος να βρίσκεται σε άλλη θέση και σε άλλη γραμμή από τον Πρωθυπουργό του. Αυτός που σχηματίζει την κυβέρνηση, αυτός που αναθέτει τα χαρτοφυλάκια, αυτός που αναλαμβάνει την εντολή από τον Πρόεδρο και από τον ελληνικό λαό είναι ο Πρωθυπουργός. Είναι άτοπο θεσμικά και πολιτικά είναι άγονο να πηγαίνεις στην Ουάσιγκτον και να λες άλλα πράγματα από αυτά τα οποία έχεις ανακοινώσει στον ελληνικό λαό, έχεις υποστηρίξει μέσα στη Βουλή σαν κυβέρνηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε:

“Το θέμα είναι ότι ακόμα και εάν υπήρχε μία ιδιωτική διπλωματική συζήτηση, αυτή τη διαρροή έδωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν βγαίνεις να την ανακοινώσεις. Είναι πιο χαμηλά οι τόνοι, είναι πράγματα τα οποία είναι ανώριμα, είναι πράγματα τα οποία εάν ανακοινωθούν επηρεάζουν τις υπάρχουσες εξελίξεις… Δεν συζητάς δημοσίως υπαναχωρήσεις”.

“Έχουμε μπει σε έναν μακρύ προεκλογικό χρόνο, υπάρχει μία θεμιτή αγωνία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο καθένας προβάλει τις θέσεις του, θέλει να τονίσει τη φυσιογνωμία του. Μόνο που στην παρούσα περίπτωση έχουμε αυτή τη δυσκολία να είσαι στην κυβέρνηση, να υποστηρίζει η κυβέρνηση μία μεγάλη ιστορική συμφωνία. Εκεί πρέπει να παίξεις καθαρά, δεν μπορείς να δυσχεραίνεις την όλη πορεία μίας μεγάλης διπλωματικής προσπάθειας” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μίας μετεκλογικής συνεργασίας στις επόμενες εκλογές με τους ΑΝΕΛ ο κ. Ξυδάκης ανέφερε: “Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπαγορεύτηκε υπό μία συγκεκριμένη συνθήκη. Τώρα, κατά τη δική μου εκτίμηση, έχει εκλείψει αυτή η συνθήκη η τυπική μνημονιακή υπαγωγή έχει λήξει από τον Αύγουστο, πάμε σε μία ιστορική φάση ανασυγκρότησης της χώρας, της δημόσιας διοίκησης, του παραγωγικού ιστού. Κατά την εκτίμηση μου, θα συνεχιστούν οι πολιτικές ανακατατάξεις, θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και στις επόμενες και στις μεθεπόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν και με απλή αναλογική… Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ, νομίζω ότι η πορεία της Αριστεράς έχει περάσει σε μία πορεία ρεαλισμού, πρέπει να διατηρήσει το αριστερό της πρόσημο και τη σύνδεση της με τις λαϊκές μάζες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ