Ζήτημα ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίζει η Βουλή, θέτει ο Βούτσης

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ζήτημα επενεξέτασης του «διάχυτου» τρόπου ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίζει η Βουλή άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προαναγγέλλοντας επί της ουσίας ότι το ζήτημα της ίδρυσης συνταγματικού ή άλλου σχετικού δικαστηρίου θα απασχολήσει και τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Καταγράφονται απόψεις για ζητήματα που θα τεθούν και στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση για τον τρόπο π.χ. που τα δικαστήρια μέσω του διάχυτου συνταγματικού ελέγχου ή με ίδρυση άλλων δικαστηρίων κ.λ.π. παίρνουν αποφάσεις για τη συνταγματικότητα των νόμων» είπε ο κ. Βούτσης, περιγράφοντας το πλαίσιο της ακρόασης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των προτεινομένων για την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr το σχετικό ερώτημα για την πιθανή ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου ετέθη σε όλους τους προτεινόμενους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πάντως τοποθετήθηκε αρνητικά υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ