Στο London School of Economics ο Ανδρέας Ξανθός

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε εκδήλωση με θέμα «Οικονομική Κρίση και Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα: προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο London School of Economics (LSE)- Department of Health Policy .

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος και θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής, Νίκανδρος Μπούρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας, Πάνος Καναβός.

Ο υπουργός Υγείας μετέβη σήμερα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε Διεθνές Φόρουμ για τη Ψυχική Υγεία που διοργανώνει 9 και 10 Οκτωβρίου το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Α.Ξανθός συναντάται αυτή την ώρα με την Ένωση Ελλήνων Ιατρών, καθώς και με συλλόγους νοσηλευτών και μαιών του Ηνωμένου Βασιλείου , για να συζητήσει το μείζον πρόβλημα της επιστημονικής μετανάστευσης (brain drain).

Στην ατζέντα της συζήτησης, είναι και οι προοπτικές απασχόλησης που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας της χώρας μας. Όπως οι προκηρύξεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ και λοιπών επαγγελματιών υγείας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, η ανάπτυξη της ΠΦΥ με προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας και κοινωνικών λειτουργών στις ΤΟΜΥ , η ανοιχτή πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, η ενίσχυση κρίσιμων τομέων του Δημόσιου Συστήματος όπως η Ψυχική Υγεία, η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων , η αποθεραπεία- αποκατάσταση , τα διαγνωστικά εργαστήρια κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ