Ο διορισμός της συνταξιούχου

Μπορεί η ανεργία να βρίσκεται στα ύψη στη χώρα μας, όμως κάποιοι δεν μένουν ούτε μέρα χωρίς δουλειά.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου . Βγήκε σε σύνταξη, αμέσως διορίστηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη βουλή, «απολύθηκε» λόγω εκλογών όπως προβλέπεται για τους μετακλητούς υπαλλήλους της βουλής και διορίστηκε ξανά στις 27 Ιουνίου μετά τις εκλογές.

«Όποιος μπαίνει … μένει» . Αυτό ακριβώς ισχύει για τους υπαλλήλους της βουλής, όσοι από τους οποίους δεν κατάφεραν να μονιμοποιηθούν τα προηγούμενα χρόνια, καταλαμβάνουν μόνιμο στασίδι στη βουλή, όντως αιωνίως…  «μετακλητοί».   Αν δεν κάνουμε λάθος μάλιστα, ο διορισμός της Ρεγγίνας Βάρτζελη είναι ο πρώτος που έγινε μετά τις εκλογές στη βουλή, ή τουλάχιστον ο πρώτος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, το δεξί χέρι του πρωθυπουγού, συνταξιοδοτήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2011 συνταξιοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών  ύστερα από 35χρονη επαγγελματική θητεία. Η συνταξιοδότησή της δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 31 Ιανουαρίου του 2012 (ΦΕΚ Γ 77).  Δύο εβδομάδες μετά δημοσιεύεται νέο ΦΕΚ (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 64/14-02-2012) που αναφέρει ότι η κυρία Βάρτζελη διορίζεται με απόφαση του προέδρου της βουλής στο γραφείο του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, Γιώργου Παπανδρέου.   Στις 12 Απριλίου «απολύεται» λόγω διάλυσης της βουλής  (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 212/27-04-2012) και δέκα μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου… επανέρχεται στη θέση της. Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 310). Αυτή τη φορά διορίζεται ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο που δικαιούται να διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη βουλή. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ