Ένταση στην εξεταστική της Βουλής για την Υγεία – Πήρε παράταση έως τις 23 Νοεμβρίου

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Μικρή παράταση και συγκεκριμένα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου θα ζητήσει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία η οποία ρίχνει αυλαία μετά από 16 μήνες εργασιών.

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής σημαδεύτηκε από ένταση καθώς Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη διαφώνησαν με την άμεση κατάθεση πορίσματος όπως πρότεινε η κυβερνητική πλειοψηφία αλλά επέμειναν σε κλήση επιπλέον μαρτύρων με το επιχείρημα ότι το κεφάλαιο του φαρμάκου δεν έχει διερευνηθεί.

Η κυβερνητική πτέρυγα αντέδρασε άμεσα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να τονίζει ότι όποιος προτείνει νέα παράταση επί της ουσίας δεν θέλει πόρισμα. Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παίζει καθυστερήσεις για να προλάβει τις εκλογές.

Η ένταση ωστόσο κυριάρχησε όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης έκανε μικρή αναφορά στο πόρισμα των τριών ορκωτών λογιστών σε σχέση με τα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι εμφανίζονταν λογιστικά διαθέσιμα ποσά που δεν υπήρχαν στα τραπεζικά διαθέσιμα.

“Περίπου 89 εκατομμύρια η πορεία των οποίων δεν μπορεί να εξηγηθεί. Ζήτησαν εξηγήσεις οι ορκωτοί αλλά δεν πήραν απαντήσεις» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης γνωστοποιώντας ότι το πόρισμα θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη ώστε να εντοπιστεί η πορεία του χρήματος.

Η αντίδραση της Ν.Δ ήταν άμεση με τον κ. Γεωργαντά να χαρακτηρίζει την πραγματογνωμοσύνη ως “γελοιότητα”. Υποστήριξε δε, ότι στο πόρισμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη έλλειμμα και ζήτησε την αυτοπρόσωπη παρουσία των εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή ώστε να καταθέσουν. Κατόπιν αυτών και μετά από μικρό κύκλο έντονης αντιπαράθεσης η επιτροπή συμφώνησε να κληθούν οι τρεις εμπειρογνώμονες αλλά και ο πρώην διοικητής του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ