Μάζης στον Realfm 97,8: Δεν στοχεύει σε βελτίωση του κλίματος με την Ελλάδα ο Ερντογάν

“Η διάθεση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαία, ότι όντως στοχεύει σε μια βελτίωση του κλίματος, δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει και από την άλλη πλευρά” δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα, ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ,Ιωάννης Μάζης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών στον ΟΗΕ, είχαμε δεσμεύσεις 18 περιοχών για ασκήσεις και “επιστημονικές έρευνες” από την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, και μάλιστα στα σημεία που απείλησε ο κ. Ερντογάν ότι έχει διεκδικήσεις, όπως πχ στην περιοχή της Κύπρου, Καστελορίζου κλπ, αυτό είναι ένα δείγμα που δεν συνάδει με τη δημιουργία τέτοιων εντυπώσεων από πλευράς της Τουρκίας” ανέφερε.

“Αν κάποιοι κρίνουν ότι οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν είναι εποικοδομητικές, για αλλαγή του κλίματος, εγώ δεν τις κρίνω ως τέτοιες” τόνισε.

“Αυτό το κουβάρι μέσα στο οποίο έχει μπλέξει ο Ερντογάν και δεν μπορεί να το λύσει, προσπαθεί κάνοντας συνεχώς πιρουέτες να βρει το σημείο ισορροπίας, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ