Debate Βαρεμένου – Τζαβάρα στον Realfm 97,8 για την περικοπή των συντάξεων

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Ερωτηθείς για την περικοπή των συντάξεων ο κ. Τζαβάρας απάντησε ότι “έχω μία άλλη προσέγγιση που πιστεύω θα σας αιφνιδιάσει. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια ασκούν την πολιτική με όρους χαρτοπαιξίας. Δηλαδή μονίμως δημιουργούν οι ίδιοι στοιχήματα, σκαρώνουν τεχνητά στοιχήματα επάνω στα οποία στη συνέχεια οργανώνουν ένα τζογάρισμα. Αφού λοιπόν οι ίδιοι δέχθηκαν και υπέγραψαν και νομοθέτησαν την περικοπή στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ένα ξεζούμισμα της κοινωνίας, των παραγωγικών πολιτών, έκαναν το υπερπλεόνασμα και σήμερα λένε στους εταίρους ότι αυτό που είχαμε δεχθεί ότι έχει διαρθρωτική αξία ως μέτρο, σήμερα είναι δημοσιονομικό. Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική”.

“Έκανε λόγο ο κ. Τζαβάρας για τζογάρισμα. Αν είναι τζογάρισμα, τότε γιατί εδώ και 1,5 χρόνο η αξιωματική αντιπολίτευση το έκανε κύριο θέμα, το θέμα των συντάξεων και της περικοπής τους; Θεωρώντας ως δεδομένη την περικοπή. Γιατί το έκανε αυτό; Κανονικά και επειδή η χώρα βρίσκεται στη φάση που είναι, ακόμα και να ήθελε να περικοπούν δεν θα έπρεπε να το κάνει βασικό θέμα αντιπαράθεσης, έπρεπε να το αφήσει στη χαμηλή πολιτική, να αφήσει να εξελιχθούν τα πράγματα αφού η χώρα βρισκόταν σε ευαίσθητη περίοδο, να βγει από τα μνημόνια. Θεωρούσε δεδομένη την περικοπή και ήθελε να γίνει με πανηγυρικό τρόπο ώστε να έχει το αντίστοιχο πολιτικό όφελος. Για τέτοια στενόμυαλη πολιτική μιλάμε. Λοιπόν, ποιος τζόγαρε μέχρι τώρα πολιτικά στην περικοπής των συντάξεων και όσο πλησιάζουμε στην πιθανότητα, θα πω εγώ, να μην περικοπούν ανακρούει πρύμναν;” ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.

“Ο κ. αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έχει προφανώς αφομοιώσει πλήρως το γεγονός ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων στις Δημοκρατίες, την έχει η κυβέρνηση. Όλα αυτά έχουν προκύψει γιατί η επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν αντί να επέμβει στο αναποτελεσματικό και μεγάλο κράτος, και να περικόψει δαπάνες, προτίμησε να προσαρμοστεί στην περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου. Αυτό ήταν δική της επιλογή. Το ότι το δέχθηκε εμείς το πολεμήσαμε γιατί έχουμε μια άλλη αντίληψη, εμείς είμαστε οι εκπρόσωποι της φιλελεύθερης αντίληψης για τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, γι’ αυτό επενδύουμε στην ανάπτυξη και την αύξηση του πλούτου. Η απέναντι πλευρά που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, είναι εκείνη που εκφράζει σε αυτόν τον τόπο τον κρατισμό στις πιο βαθιές του παραδόσεις, από εκεί που προκύπτουν οι αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση. Ο κρατισμός ευθύνεται για όλα” ανταπάντησε και συμπλήρωσε “Εγω προσωπικά πιστεύω ότι επιδιώκεται να στηθεί ένα σκηνικό για να πάμε σε εκλογές. Αν το επιτύχουν ως θριαμβευτής ο κ. Τσίπρας θα μας πάει σε πρόωρες εκλογές, αν αποτύχουν με ένα σκηνικό στο όνομα της εθνικής υπερηφάνιας, το έχουμε ξαναζήσει, το σκηνικό της έντιμης διαπραγμάτευσης, θα μας οδηγήσει επίσης σε εκλογές. Έχω πειστεί πλέον ότι ο Πρωθυπουργός είναι μάστορας στην υποκριτική και την πολιτική την χρησιμοποιεί για να παίζει θέατρο και τίποτε άλλο” ανταπάντησε ο κ. Τζαβάρας.

“Θεωρώ τραγικό τον τρόπο που αντιπολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ακόμα κι αν πιστεύει ο αρχηγός της ότι πράγματι θα κληθεί σε ένα χρονικό διάστημα να κυβερνήσει, με αυτά που κάνει υπονομεύει την οποιαδήποτε αποτελεσματική προοπτική” τόνισε ο κ. Βαρεμένος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ