Επίκαιρη επερώτηση 30 βουλευτών της ΝΔ για την εγκληματικότητα

«Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία έχουν επιδείξει πρωτοφανή αδυναμία να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας» καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν.

Η εικόνα που δίνουν οι βουλευτές της ΝΔ είναι πως «ολόκληρες περιοχές και συνοικίες στον ευρύτερο ιστό της πρωτεύουσας έχουν μετεξελιχθεί σε γκέτο πρωτοφανούς ανομίας και εγκληματικότητας». Σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνουν την περιοχή Φιλοπάππου-Ακρόπολη, το Πεδίον του Άρεως, την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, καθώς και το Μενίδι. Οι βουλευτές εκτιμούν ότι βασικό ρόλο στην έξαρση του εγκλήματος έχει παίξει «ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου», «με τον οποίο έχουν αποφυλακισθεί άνω των 10.200 φυλακισμένων μέχρι το φθινόπωρο του 2017» και καταγγέλλουν ότι «η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ ευνοεί όσους καταφανώς έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και φυλακισμένοι τρομοκράτες της “17 Νοέμβρη”, οι οποίοι τυγχάνουν κανονικής αδείας, προσβάλλοντας τη μνήμη των φονευθέντων και των συγγενών τους».

Στην επίκαιρη ερώτηση γίνεται ειδική μνεία στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, τα οποία, όπως αναφέρουν, τα τελευταία 3,5 χρόνια, με κυβερνητική ευθύνη έχουν μετατραπεί σε «καρκίνωμα της πρωτεύουσας», στον «Ρουβίκωνα», για τον οποίο σημειώνουν ότι απολαμβάνει ιδιότυπης ανοχής, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους των ΑΕΙ, που «έχουν καταστεί πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης οργανωμένων ομάδων και καταφύγιο παρανόμων».

Οι βουλευτές τονίζουν πως την ίδια ώρα αποδυναμώνονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, που θα μπορούσαν να καταστείλουν αποτελεσματικά τη δράση των «μπαχαλάκηδων» και καλούν την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, να δώσει απαντήσεις, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό σχετικά με την πάταξη της εγκληματικότητας και την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Την επίκαιρη επερώτηση υπογράφει πρώτος ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ακόμη 29 βουλευτές.

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τη ραγδαία έξαρση τόσο της σκληρής εγκληματικότητας, όσο και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα «αυξάνονται οι περιοχές, στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια, που επικρατεί η ανομία και η έλλειψη ασφάλειας για τους πολίτες. Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν μεταβληθεί σε άνδρα δράσης οργανωμένων ομάδων που ασκούν βία και τρομοκρατία. Συμμορίες ενδεδυμένες με έναν ψευδοϊδεολογικό μανδύα κάνουν επιθέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ξένες πρεσβείες και προξενεία. Απέναντι σε όλα αυτά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα, που εκτός των άλλων αμαυρώνουν και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η κυβέρνηση έχει επιδείξει πρωτοφανή ανοχή».

«Τα φαινόμενα αυτά δεν συνάδουν με ένα ευνομούμενο κράτος. Η ακολουθούμενη, ως σήμερα, πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας υπονομεύει σοβαρά τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που να αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη, ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας είναι πλέον ορατός» επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ