Οι τίτλοι των προγραμματικών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πει την αλήθεια, αλλά και να δώσει όλες τις μάχες που θα σώσουν την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Aντώνης Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη να καταπολεμηθεί η ύφεση. Τα κυριότερα σημεία των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι τα εξής. “Θα μιλήσω χωρίς εύκολες υποσχέσεις.”Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα από τέσσερα πράγματα : Αλήθεια,προοπτική,ελπίδα,κουράγιο”Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια”. “Έχει ξεφύγει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει πράγματι ξεφύγει από τους στόχους του. Η νέα κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας”

 “Θα δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις”Τις αποκρατικοποιήσεις δεν τις βλέπουμε ταμειακά αλλά κυρίως αναπτυξιακά” “Δεν επαιτούμε βοήθεια. Δεν μπορούν να μας μαλώνουν (οι ξένοι αξιωματούχοι) και να τινάζουν στον αέρα όσα προσπαθούμε να κάνουμε””Μια από τις προτεραιότητες είναι και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου””Περιμένουμε μεγάλα έσοδα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας””Θα ληφθούν μέτρα ώστε να αναβαθμιστεί το περιβάλλον”.”Θα υπάρξει μόνιμος μηχανισμός συντονισμού των Υπουργείων”  “Θα επισπεύσουμε τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο”

“Ο συμψηφισμός αν γίνει σωστά έχει μηδενικό ταμειακό κόστος και σώζει θέσεις εργασίας”

“Πρέπει να αντικατσταθεί κάθε μέτρο που οδηγεί σε απολύσεις είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα” O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να “αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα και την δημόσια διοικηση” και εξήγγειλε τα εξής: 

1. αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

2. τροποποίηση βουλευτικής ασυλίας

3. περιορισμός χρηματοδότησης κομμάτων

4. περικοπή όσων  βουλευτικών προνομίων δεν είναι απαραίτητα.

5. περιορισμός συμβούλων υπουργών6.Ειδικό σώμα ελέγχου που θα εξετάσει τα πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 . Όπου η περιουσία δεν δικαιολογείται θα προβλέπεται δήμευση.7.Οι συντάξεις να βγαίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο8. Άμεση αναμόρφωση κανόνων Τειρεσία για διευκόλυνση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων9. Καταπολέμηση ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέσο-Σπάσιμο των καρτέλ10-Άμεση ανακούφιση δανειοληπτών- η δόση να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους “Ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη””Η προγραμματική μας σύγκλιση τονίζει τη συστηματική προετοιμασία για την ανακύρηξη ΑΟΖ””Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα της περιοχής”         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ