Βούτσης στον Realfm 97,8: Δεν εξαγγέλθηκε ούτε ένα μέτρο που δεν έχει σημασία για την κοινωνία – Δεν παραπέμπει κάτι σε παροχολογία

“Από 1ης Οκτωβρίου ξεκινάει η τελευταία σύνοδος κατά το Σύνταγμα της παρούσας περιόδου της Βουλής, η οποία είναι προεκλογική με την έννοια ότι θα υπάρξουν εντός του 2019 όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις. Τρεις μέσα στο 2019. Άρα, εκ των πραγμάτων κάθε πολιτικός αρχηγός, πόσω μάλλον ο Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να ξετυλίξει το συνολικό αφήγημα για το τώρα, για το πριν τις εκλογές και για το μετά. Αλίμονο αν κάθε χρόνο αυτά που εξαγγέλονται έχουν μόνο τον χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών. Εδώ μιλάμε για μια νέα φάση, μετά τα μνημόνια, οριοθετήθηκε με σαφήνεια μια άλλη ημέρα για την χώρα, καλύτερη με λιγότερες δεσμεύσεις με μεγαλύτερη ευχέρεια για αποκατάσταση αδικιών και αναδιανομή” ανέφερε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο από αυτά που εξαγγέλθηκαν που μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας και για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες που βρέθηκαν σε αδυναμία. Δεν υπάρχει κάτι επιπλέον που να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και να παραπέμπει σε παροχολογία. Δεν το βλέπω” σημείωσε.

“Με άνεση θα περάσει, εφόσον έρθει και εφόσον έχουν γίνει όλα τα προαπαιτούμενα, από την παρούσα σύνθεση της Βουλής” τόνισε.

“Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή. Δημοψήφισμα γίνεται όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα, η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία να θέτουμε τέτοια ζητήματα” δήλωσε.

“Εγώ για να σας πω επί της ουσίας, δεν θέλω να το αποφύγω, δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, και άρα δεν δίνουμε κάτι. Έχουν τη γλώσσα τους, το πως τη διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει, τι σχέση έχει με τη βουλγαρική και τα λοιπά, ας αφήσουμε τους ιστορικούς να έχουν το γόνιμο διάλογό τους επ’ αυτού” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ