Τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το αμερικανικό περίπτερο στη ΔΕΘ. Το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ, με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς κυριαρχεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη, κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπερ Ρος, ενώ στη στα εγκαίνια βρέθηκε και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, τιμώμενης χώρας για το 2018. Σημείωσε ότι «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την κυβέρνηση Τραμπ στην 83η ΔΕΘ», είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος κατά τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση. Επισήμανε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο Τραμπ και Τσίπρας συζήτησαν την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα για φέτος στη ΔΕΘ και εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου με 55 εκθέτες.

Τόνισε ότι μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών.

«Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Ρος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ