Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου σε Τσίπρα: Η κατάσταση γυρίζει, η οικονομία βελτιώνεται – Σοβαρό μομέντουμ στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν ακόμη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Στον διάλογο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου μπροστά στις κάμερες, αμφότεροι τόνισαν τη βελτίωση της οικονομίας στη χώρα μας μετά την έξοδο από το μνημόνιο με τον κ. Ρος να τονίζει ότι «βλέπω ότι υπάρχει ένα σοβαρό μομέντουμ για την Ελλάδα».

«Αξιότιμε, κύριε υπουργέ, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την πανέμορφη πόλη», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Ρος. «Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα και τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών μας. Στέλνει ένα μήνυμα συμβολικού, αλλά και οικονομικού χαρακτήρα. Είμαι της άποψης ότι δίνει τον τόνο ότι πέρα από τους στενούς δεσμούς, υπάρχει και μία σημαντική προοπτική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Επίσης θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι έρχεστε σε μία εποχή, όπου η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και αφήνει πίσω της κάποια δύσκολα χρόνια. Ταυτόχρονα, έρχεστε σε ένα περιβάλλον που έχει περισσότερη ανάπτυξη, ασφάλεια για την περιοχή. Εύχομαι η επίσκεψη σας να είναι εποικοδομητική».Από την πλευρά του ο κ. Ρος αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι του αρέσει πάρα πολύ που βρίσκεται στην Ελλάδα και σημείωσε: «Χαίρομαι που βλέπω την κατάσταση να γυρίζει και η οικονομία να βελτιώνεται. Επιπλέον βλέπω ότι υπάρχει ένα σοβαρό μομέντουμ για την Ελλάδα. Είναι πολύ συγκινητικό να το βλέπω αυτό».Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ