Βορίδης στον Realfm 97,8: Θεωρώ ότι σε αυτά τα αδικήματα δεν έχει νόημα η εφαρμογή του αυτοφώρου

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θεωρώ ότι σε αυτά τα αδικήματα δεν έχει νόημα η εφαρμογή του αυτοφώρου και επομένως είμαι εναντίον, πρέπει να αλλάξει αυτό και να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση. Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι ότι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι αν πάτε να καταθέσετε τώρα μία μήνυση, ένας πολίτης για μια οποιαδήποτε εκπομπή, σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο ή έντυπο, είναι ξεκάθαρο ότι το αστυνομικό τμήμα θα σας πει ότι δεν διαθέτει προσωπικό για να πάει να κάνει έρευνες και συλλήψεις και να εκτελέσει κάτι τέτοιο. Εδώ υπάρχει μια προνομιακή μεταχείριση κάποιων ισχυρών, οι οποίοι εξαιτίας της επωνυμίας τους έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιούν την αστυνομία, ώστε η αστυνομία να μην ελέγχεται τρόπον τινά ότι δεν κινήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου. Αυτό δεν ισχύει για τον απλό πολίτη” ανέφερε.

“Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, μιλάμε για την κίνηση της διαδικασίας από έναν άνθρωπο που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, ο κ. Βαξεβάνης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκπροσωπεί με απόλυτη συνέπεια τον κ. Τσίπρα και τον εκδοτικό χώρο. Εγώ ποτέ δεν έχω υποστηρίξει ότι δεν είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου να έχει άποψη, είναι τελείως διαφορετικό να έχεις άποψη και να την καταθέτεις, είναι τελείως διαφορετικό όιμως να βρίσκεται αυτό το πράγμα σε απόλυτη εναρμόνιση και συντονισμό απευθείας με την κυβέρνηση και λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο για να περνάνε πολιτικές στη μία ή άλλη κατεύθυνση και να επιδίδεται ο κ. Βαξεβάνης σε αυτό που του αρέσει πολύ, που είναι η δολοφονία χαρακτήρων. Είναι ικανότατος σε αυτό, έχει μια συγκεκριμένη τεχνική με την οποία το κάνει. Η κ. Ζαχαράκη είναι η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επομένως δεν μπορεί να έρχεσαι και να ενεργοποιείς μια διαδικασία, εγώ δεν θα πω ότι δεν έχεις αυτό το δικαίωμα, το έχεις, αλλά δεν μπορείς να αξιοποιείς αυτό το δικαίωμα απέναντι στην εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί αυτό φανερώνει την αντίληψή σου για το πως λειτουργεί η ελευθερία του λόγου, τα πολιτικά κόμματα και η δημοκρατία” τόνισε.

Ερωτηθείς του για την τελευταία δήλωσή του απάντησε ότι “μου φαίνεται εντυπωσιακό. Ο κ. Τζανακόπουλος έχει πει για τη ΝΔ ότι είναι ένα κόμμα που έχει κυλήσει στον εθνικισμό, στη μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό, και εγώ λέω ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι ελαττωματικές, δηλαδή έχουν κάποιες κακές ιδιότητες. Ποιο σας φαίνεται πιο επιθετικό; Όταν αντιπαρατίθενται ιδέες, ο ένας προσπαθεί για τον άλλον να πει ότι οι δικές του ιδέες είναι καλύτερες και ότι οι ιδέες του άλλου υπολείπονται σε ποιότητα, άρα λοιπόν αυτό είναι μια απολύτως θεμιτή τοποθέτηση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ