Με εγκώμια υπέρ Τόσκα, παρέδωσε στη Γεροβασίλη ο Σκουρλέτης

«Η πολιτική προστασία του πολίτη είναι γένους θηλυκού» δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ Σκουρλέτης έκανε ειδική μνεία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα, υπογραμμίζοντας ότι έκανε εξαιρετικό έργο και είχε αποτελεσματικότητα, κατά γενική ομολογία, ενώ και όσοι του άσκησαν κριτική παραδέχθηκαν το έργο του. Και πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες έγινε η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μέσων και υπήρξαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της αστυνομίας όσον αφορά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το μεγάλο έργο που έγινε. Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει το έργο που έγινε, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική».

Είπε, δε, ότι θεωρεί τυχερές τις κ.κ.Γεροβασίλη και Παπακώστα, αλλά και όσους έχουν σήμερα κυβερνητικό πόστο, γιατί συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα. Οσον αφορά στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, τόνισε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούν και αδιαφορεί εάν έχουν το θάρρος να το κάνουν και άλλοι, ενώ είπε ακόμη: «Πρέπει να δούμε τι πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας και να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους. Είναι ώρα να μιλήσουμε με αληθινά στοιχεία και να συγκρουστούμε με συμφέροντα οικοδομικής αναρχίας. Θα βρεθούμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ