Δημαράς στον Realfm 97,8: Έχω την ευθύνη να εκφράσω την πολιτική οικολογία στην κυβέρνηση

“Ανέλαβα κάποια καθήκοντα, μία μεγάλη ευθύνη να εκφράσω και την πολιτική οικολογία στην κυβέρνηση” είπε μεταξύ άλλων ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι δασικοί χάρτες, να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, να αλλάξει η κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων που ακόμα το 80% πάει στην ταφή, να προστατεύσουμε τους φυσικούς πόρους που κάθε τόσο υποβαθμίζονται”, σημείωσε ο κ. Δημαράς και πρόσθεσε:

“Να αλλάξουμε τα ζητήματα στην οικοδόμηση, σήμερα συνεχίζεται η χαοτική οικοδόμηση με την εκτός σχεδίου δόμηση, που ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές διαμορφώνονται πόλεις χωρίς καθόλου υποδομές… Πρέπει να τολμήσουμε, εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσουν αυτές οι πολιτικές, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος”.

“Πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε πράγματα και μέσα στις πόλεις, η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη όσον αφορά το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο… Πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο και νομοθετικά αλλά και με μηχανισμούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ