Μπόλαρης στον Realfm 97,8: Πολιτικό και προοδευτικό το μήνυμα του ανασχηματισμού

“Υπήρχε ένα στοίχημα που κερδήθηκε, ήταν το στοίχημα ενός μηνύματος που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός, που θέλησε και το πέτυχε, το έστειλε. Το στοίχημα ενός μηνύματος για την πορεία της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για την πορεία της κυβέρνησης μετά την έξοδο της χώρας. Εφόσον υπήρχε αυτή η επιλογή, ήμουν στην αναμονή”, τόνισε ο Μάρκος Μπόλαρης, νέος υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη για την επιλογή υπουργοποίησής του.

Όσον αφορά στο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά που έγινε με αυτόν τον ανασχηματισμό και τις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε: “Το άνοιγμα αυτό στον προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ενοχλεί και γι’ αυτό οι ενοχλούμενοι λειτουργούντες αμυντικά επιχειρούν την απαξίωση. Δεν τους βγαίνει γιατί ο κόσμος βλέπει ότι το άνοιγμα αυτό είναι πολιτικό. Το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός είναι μήνυμα πολιτικό”.

Ερωτώμενος αν είναι ισχυρό το μήνυμα αυτό, σημείωσε: “Ο πολίτης, έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης ψυχανεμίζεται και καταλαβαίνει το ποιος έχει πολιτική πρόταση για το σήμερα, όχι με το βλέμμα στραμμένο 10, 20, 50 χρόνια πίσω, αλλά ποιος έχει πολιτική πρόταση σήμερα, καθώς η χώρα απαλλάχθηκε από τα μνημόνια και παλεύει να βγει από την κρίση και στήνει τις υποδομές για την πορεία ενός κράτους που αξίζει στους Έλληνες”.

Σχολιάζοντας την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα παρά τα όσα έλεγε στο παρελθόν η ίδια, ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε: “Η Κατερίνα Παπακώστα συμμετέχει ως πρόταση του συνεργαζόμενου κόμματος των ΑΝΕΛ. Δέχθηκε να είναι μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα για να υπηρετήσει αυτήν την προοδευτική πρόταση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτοί που την κατηγορούν, βιάζονται να ράψουν κοστούμια για να πάνε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θέλουν να υπηρετήσουν δεξιές, συντηρητικές πολιτικές. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα του ανασχηματισμού. Είναι τομή, ποιο πολιτικό δρόμο θα πάρουμε, με τους πολλούς αυτούς που αδικήθηκαν και πόνεσαν ή με τους λίγους που στην πρώτη κρίση έβγαλαν τα λεφτά τους και τα εξασφάλισαν στις λίστες στις Ελβετίες ή στις offshore. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση για τη σημερινή κυβέρνηση, τους καταλαβαίνουμε και τους κατανοούμε, δεν θα πάρουμε, ούτε ο ελληνικός λαός” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

“Η πρόκληση είναι μπροστά μας”, πρόσθεσε. “Η πρόκλησή μας είναι να βγούμε από την κρίση και όχι με πισωγύρισμα, κι αυτόν να προσέξει ο ελληνικός λαός. Υπάρχουν δεσμεύσεις”.

Ακούστε τι είπε ο Μάρκος Μπόλαρης στον Realfm 97.8:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ