Κουτεντάκης στον Realfm 97,8: Να μην ανασταλεί μονομερώς η εφαρμογή του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων

“Πρέπει να υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς για να εφαρμοστεί το μέτρο αναστολής της περικοπής των συντάξεων. Δεν πρέπει αυτό να γίνει μονομερώς γιατί θα δώσει μια λάθος εικόνα στο διεθνές ακροατήριο” τόνισε ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, λογιστικά είναι εφικτό να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων, άρα δεν θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα. Όμως, όπως λέει, έχει σημασία τι έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Κουτεντάκης υποστήριξε ότι “η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μια θετική ιστορική στιγμή. Ωστόσο, επεσήμανε ότι “χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και συνέπεια στην οικονομική πολιτική ώστε να είναι σαφές στα διεθνή ακροατήρια και τους πολίτες ότι πλέον η χώρα δεν θα κινδυνεύσει να βρεθεί στην κατάσταση του 2010”.

Ο ίδιος είπε ότι “τα πλεονάσματα του 3,5% για μια 5ετία και 2,2% κατά μέσο όρο ως το 2060 είναι διατηρήσιμα”, ενώ το μήνυμα που στέλνει, είναι ότι “ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να συζητήσει πλέον επί της ουσίας για την επόμενη μέρα και να μην αναλώνεται απλά και μόνο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις, αλλά σε κάποια ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει σύνθεση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ