Βίτσας στον Realfm 97,8: Μεγάλη επιτυχία ότι κλείνουν τα μνημονιακά προγράμματα

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Είναι σαφέστατο για εμένα ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία ότι κλείνουν αυτά τα μνημονιακά προγράμματα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να έρθει αυτή η μέρα και είναι σήμερα. Αυτή η μέρα όμως πρέπει να είναι και μία καινούργια αρχή γιατί από εδώ και πέρα όπως λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και εμείς, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της αλλά αναλαμβάνει και η κυβέρνηση για το Δημόσιο ευρύτερα και οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου ώστε να δημιουργήσουν μία νέα κατάσταση ανάπτυξης” δήλωσε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε:

“Αναλαμβάνουμε αυτή τη στιγμή και μία μεγάλη ευθύνη. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θα γυρίσουμε στο 2006 κάνει μεγάλο λάθος”.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει σταδιακά αύξηση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων, σημειώνοντας ότι αυτό που θα βγαίνει από την ανάπτυξη θα πρέπει να μοιράζεται με δικαιότερο τρόπο.

“Αυτό που θα βγαίνει από την ανάπτυξη να μοιράζεται με δικαιότερο τρόπο, αυτή είναι η βάση της φιλοσοφίας μας και της πρακτικής μας. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα με ένα μόνιμο τρόπο”, σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ