Βούτσης: Ιστορική η έξοδος από τα μνημόνια – Οικοδομούμε ένα σύγχρονο πολιτικό υπόδειγμα Αριστεράς στην Ευρώπη της κρίσης

Ιστορική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την έξοδο από τα μνημόνια κάνοντας λόγο για «απαρχή μετρημένων αυξήσεων», επάνοδο στη χώρα του επιστημονικού και επαγγελματικού δυναμικού της και δυνατότητα στελέχωσης της Παιδείας και της Υγείας. Επίσης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» χαρακτηρίζει ως αναγκαία και απαραίτητη την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των μέτρων για το 2019-2020, αναφέρει:

«Πιστεύω ότι η μη αναγκαιότητα της λήψης αυτών των μέτρων θα γίνει κατανοητή και αποδεκτή ή τουλάχιστον ανεκτή και από τους θεσμούς». Θεωρεί, δε, ως ζήτημα μεγάλης σημασίας, το οικονομικό πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση «να βασίζεται στον σεβασμό του περιβάλλοντος και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος της Βουλής μιλά για «πολιτικό παράδοξο» να εμφανίζονται ως σωτήρες, οι θύτες που οδήγησαν την κοινωνία στη χρεοκοπία και υπογραμμίζει ότι μερικοί στο πολιτικό σύστημα «στήνουν μία νέα διαπλοκή και αποδέχονται πολιτική ομηρεία από μιντιάρχες, στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Σχετικά με την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνει ότι «απέδωσε η συστηματική δουλειά που έγινε με όλους τους τρόπους σε διεθνές επίπεδο» και αναφερόμενος στα μεγάλα εθνικά θέματα, κάνει λόγο για ανηλεή και ιδιότυπα λαϊκίστικη προσπάθεια φθοράς της κυβέρνησης. Τονίζει δε, ότι «οικοδομούμε ως ΣΥΡΙΖΑ, ένα σύγχρονο πολιτικό υπόδειγμα Αριστεράς στην Ευρώπη της κρίσης, με ευθύνη διακυβέρνησης».

Όσον αφορά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο Ν. Βούτσης αναφέρει ότι «λειτουργεί απολύτως δορυφορικά στην πολιτική της ΝΔ και απολύτως αντιπαραθετικά έως και εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, μιλώντας για τη φονική πυρκαγιά, τονίζει ότι «το μεγάλο αυτό τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί οριστικά», υπογραμμίζοντας ότι η σωστή αντιμετώπισή του μπορεί να αποτελέσει μία τομή στην συγκρότηση, την κουλτούρα επιβίωσης και συνύπαρξης της κοινωνίας. Εκφράζει, δε, την ελπίδα οι πολιτικές δυνάμεις «να αποστούν στρατηγικά από την ψηφοθηρική πελατειακή νοοτροπία και την επικοινωνία τους με εστίες πραγματικής ανομίας που για χρόνια θεωρούσαν ανομολόγητα ως προνομιακό εκλογικό τους χώρο».Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ