Πάνος Καμμένος: Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ελπίζω να σημάνει μια άλλη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την άφιξη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο αεροδρόμιο Μακεδονία, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ημέρα της Τήνου το 1940, σύσσωμος και ενωμένος ο Ελληνικός λαός υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως «θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό. Εκ μέρους του Πρωθυπουργού σας υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω η απελευθέρωσή τους θα σημάνει μια άλλη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος των λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών, σεβόμενοι το εθνικό δίκαιο και τις διεθνές δίκαιο. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων καλοσορίζω τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό».

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «τους συγχαίρω δημόσια γιατί κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τους καλοσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ