Με τον Ευθύμιο Λέκκα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι αιτίες- επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική αφενός, οι δράσεις που από εδώ και πέρα πρέπει να αναληφθούν αφετέρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο καθηγητής ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις πρόσφατες τεράστιες φυσικές καταστροφές στον Ελληνικό χώρο, και ιδίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ο κ. Λέκκας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικό επιστημονικό υλικό, τόσον ως προς τα αίτια των καταστροφών αυτών όσο και ως προς τις τραγικές επιπτώσεις τους.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε κυρίως στα αίτια και τις επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική καθώς και στις δράσεις, οι οποίες πρέπει ν’ αναληφθούν, αφενός σε επίπεδο πρόληψης νέων καταστροφών και, αφετέρου, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των πληγεισών περιοχών, κατ’ εξοχήν από πλευράς ανάκαμψης του φυσικού περιβάλλοντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ