Χριστοφιλοπούλου στον Realfm 97,8: Κωμικοτραγική η συνέντευξη του κ. Τόσκα – Είδα έναν υπουργό να νομίζει ότι τα έκανε όλα καλά

Στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και στα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Μάνο Παρδάλη.

“Οι καταστάσεις που ζούμε είναι σκληρές. Η χθεσινή συνέντευξη μόνο ως παρωδία και κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. Πώς να τη χαρακτηρίσω; Πραγματικά δεν ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω. Περίμενα μία αποτίμηση και των λαθών και των αδυναμιών και τι καταφέραμε. Κανείς δεν περίμενε να πουν μόνο τα λάθη, θα περίμενε να πει τι κατάφεραν και τι απέτρεψαν από αυτόν το χαμό που έγινε, από τον χαμό της ζωής, των περιουσιών και του περιβάλλοντος” δήλωσε μεταξύ άλλων η κ.Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε:

“Είδα έναν υπουργό να νομίζει ότι τα έκανε όλα καλά και να λέει ότι για λόγους συνείδησης υπέβαλε παραίτηση και δεν την έκανε δεκτή ο Πρωθυπουργός. Είναι ανήκουστο. Θεωρώ ότι όταν παραιτείσαι για λόγους ευθιξίας και ευσυνειδησίας τότε παραιτείσαι, δεν παραιτείσαι εφόσον την κάνει δεκτή. Είναι αστείο.”

“Εγώ νομίζω ότι το χθεσινό ήταν ντροπή για τη χώρα, να κυβερνιέται από ανθρώπους που δεν έχουν τόση δα τσίπα… Όταν έχεις ένα στρατηγικό σχέδιο και υπάρχει στα χαρτιά ένα στρατηγικό σχέδιο, αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο οφείλεις να το έχεις βάλει να λειτουργήσει σε ώρα ηρεμίας και νηνεμίας. Δεν έχει γίνει ποτέ μία άσκηση συνεργατική όλων των συντελεστών που περιγράφονται στο σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά” είπε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και σημείωσε:

“Δεν θα φύγουν από τις ευθύνες τους επειδή διαχρονικά όντως το ελληνικός κράτος, και έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις, έχει άναρχη δόμηση. Δεν θα πετάξουμε το μπαλάκι των 83 νεκρών στους κατοίκους και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι θα πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει με ένα σοβαρό σχέδιο”.

“Εκεί που πονάει το σύστημα είναι ότι το κράτος πρέπει να οργανωθεί, δεν πρέπει οι αρχηγοί και οι διοικήσεις να είναι έρμαια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα πρέπει να πάμε σε άλλου είδους διοικητική οργάνωση… Να καθίσουμε όλοι μαζί να δούμε τι πήγε λάθος. Τα χθεσινά επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στους άταφους νεκρούς, δεν μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι μπορούμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ