Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με κάθε τρόπο στις πυρκαγιές – ΒΙΝΤΕΟ

“Κινηθήκαμε έτσι ώστε να συνδράμουμε με όλα τα μέσα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της καταστροφής αυτής και συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε μέχρις ότου χρειαστεί” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Αναφέρθηκε στα εναέρια μέσα και τα πολεμικά πλοία των Ενόπλων Δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και στη συνέχεια τόνισε ότι η φρεγάτα “ΕΛΛΗ” του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων έχουν περισυνελέξει μέχρι στιγμής 72 άτομα από τη θάλασσα.

Όπως είπε, αρκετοί βρέθηκαν έως και 4 μίλια μακριά από την ακτή.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι στην περιοχή έφτασε η Ζ΄Μοίρα Αμφίβιων Καταστροφών με 65 άτομα προσωπικό με 19 ελαστικές λέμβους που «σαρώσαν» από ξηράς και θαλάσσης για την ανεύρεση και άλλων εγκλωβισμένων και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο χρειαστεί.

Ερωτηθείς από το militaire.gr, για τις υποψίες εμπρησμών που προκαλούν τα “παράλληλα πύρινα μέτωπα”, είπε ότι “όλα αυτά θα τα δούμε σε δεύτερη φάση”.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι δίπλα στους πολίτες, θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ