Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στη Μόσχα να δώσει εξηγήσεις για τις απελάσεις – Βολές Ρωσίας κατά ΗΠΑ

Αποφασιστικό διάβημα διαμαρτυρίας έγινε από ρωσικής πλευράς στον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος προσκλήθηκε σήμερα στο κεντρικό μέγαρο του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Με πρωτοφανή στα ελληνορωσικά διπλωματικά χρονικά ανακοίνωσή της η Μόσχα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ομογενειακή πύλη ellada- russia, καταγγέλλει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση ότι ενήργησε καθ’ υπόδειξη της Ουάσιγκτον ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το πλήρες κείμενο της κρίσιμης ανακοίνωσης του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ