Επίθεση της Γεννηματά στην κυβέρνηση: Όσα κόλπα και αν κάνετε, ο κόσμος θα σας καταψηφίσει – Τίποτα δεν σας σώζει – ΒΙΝΤΕΟ

«Τελειώσατε, πάρτε το απόφαση. Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει. Θα σας μαυρίσει. Τίποτα δεν σας σώζει. Με μια πρόχειρη βουλευτική τροπολογία, επιχειρείτε να οδηγήσετε σε εκλογές «σύγχυσης» και νοθείας των μηνυμάτων» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του Κλεισθένη.

«Το παιχνίδι με τις εκλογές είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Παίζετε «εν ου παικτοίς» και σκοντάφτετε προσπαθώντας να μετρήσετε το κομματικό σας συμφέρον. Όλα εργαλειοποιούνται στο βωμό του. Μετά την οικονομία, την αλόγιστη αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων, παίρνει σειρά η Δημοκρατία» πρόσθεσε η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «δείχνετε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια είναι η αντίληψη και κυρίως ποια είναι η πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Ακόμη περισσότερο δείχνει τι πρόκειται να ζήσουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες και μέχρι τις εκλογές. Όλα στην υπηρεσία της κομματικής σωτηρίας και επιβίωσης. Ακόμη και αν αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας. Όμως, σας προειδοποιώ. Ματαιοπονείτε».

Παράλληλα πρόσθεσε πως όσα κάνει η κυβέρνηση είναι σχεδιασμοί απελπισίας. «Σχεδιασμοί της απελπισίας. Ούτε την έξοδό σας με αξιοπρέπεια δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. Το χειρότερο όμως είναι ότι φεύγοντας έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε ότι δεν είναι υπό τον έλεγχο σας, ακόμα και πυλώνες της Δημοκρατίας όπως η Αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Αυτοδιοίκηση που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της στήριξης των πιο αδύναμων, διαλύεται. Γίνεται όμηρος συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνο. Ένα σχέδιο που αποβλέπει στον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών από μειοψηφίες. Ένα σχέδιο που οδηγεί στην κυριαρχία της συναλλαγής και των εκβιασμών. Μια επικίνδυνη, ακραία συντηρητική αντίληψη που θέλει πάλι την Αυτοδιοίκηση, το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους» είπε.

«Έχουμε συνηθίσει τις συντηρητικές πολιτικές στην Αυτοδιοίκηση. Μόνοι μας όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, απέναντι σε όλους προωθούσαμε τομές και ρήξεις. Για τη ΝΔ ο θεσμός ήταν πάντα, ένα εργαλείο άσκησης κομματικής επιρροής και δημιουργίας πελατειακών σχέσεων» τόνισε η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είστε άξιοι συνεχιστές της πολιτικής της δεξιάς. Άξιος- Άξιος -Άξιος κ.Τσίπρα. Θα μας βρείτε απέναντι στη λογική «διάλυσης των πάντων» και στην τακτική που επιλέγετε μέχρι τις εκλογές. Την επιχείρηση πόλωσης που οδηγεί σε ένα νέο διχασμό» συμπλήρωσε.

Από την άλλη πλευρά η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε εσάς και στη Νέα Δημοκρατία που βολεύεται και ανταποκρίνεται σε αυτή την επιλογή, να δημιουργήσετε τοξικό κλίμα που υπονομεύει τις προοπτικές της χώρας. Κλίμα που δεν ευνοεί την αναπτυξιακή προσπάθεια και την επενδυτική έκρηξη που χρειάζεται η χώρα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «όσο εσείς θα επιμένετε σε αυτή τη λογική της ακραίας πόλωσης, με αποκορύφωμα τις εικόνες που είδαμε στη Βουλή, τόσο εμείς θα επιμένουμε στο δρόμο της συνεννόησης. Που είναι μονόδρομος για τη χώρα».

Σύμφωνα με την Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «σήμερα οι ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση ευτελίζουν την απλή αναλογική και συκοφαντούν τον Κλεισθένη. Είναι Ύβρης και ιδιαίτερα προκλητικό να φέρει το σχέδιο νόμου, το όνομα του Κλεισθένη, του θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Αυτή η παρέμβαση που δεν έχει καμιά σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο θεσμός και έχει απλά στόχο την αλλαγή του συστήματος εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων. Θέλω απόλυτα να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπεραμυνόμαστε του σημερινού εκλογικού συστήματος, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα. Όμως με έναν απαράβατο όρο: ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η «κυβερνησιμότητα», η δυνατότητα άσκησης Διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και στους Δήμους».

«Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση τέτοιων διατάξεων και να συζητήσει επιτέλους με τα πολιτικά κόμματα και τους Αυτοδιοικητικούς φορείς, για ένα σταθερό, δημοκρατικό και δίκαιο εκλογικό σύστημα. Ο κ. Μητσοτάκης «δεσμεύεται» ότι αυτός ο Νόμος θα καταργηθεί. Όχι όμως γιατί πάμε μπροστά, αλλά για να μείνουμε στάσιμοι στο «σήμερα» ή το χειρότερο να γυρίσουμε στο χθες. Γιατί δεν ξεχνάμε ότι η παράταξη της ΝΔ ιστορικά αντιτάχθηκε σε όλες τις μεγάλες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Είναι απαράδεκτο, το ότι δεν έρχεται διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Φοβάστε κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης την ψήφο τους. Ιδίως φοβάστε τους νέους που για να βρουν ελπίδα αναγκάστηκαν να φύγουν. Η Κυβέρνησή σας είναι έκθετη γι αυτό και θα πληρώσει το τίμημα» σημείωσε.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Η κ. Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν έχει έρθει ακόμα η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του. «Είναι απαράδεκτο, το ότι δεν έρχεται διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Φοβάστε κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης την ψήφο τους. Ιδίως φοβάστε τους νέους που για να βρουν ελπίδα αναγκάστηκαν να φύγουν. Η Κυβέρνησή σας είναι έκθετη γι αυτό και θα πληρώσει το τίμημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λέμε ΟΧΙ στον Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ, λέμε ΝΑΙ στις μεγάλες αλλαγές, στην αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση. Λέμε ΟΧΙ στις αυταρχικές σας μεθοδεύσεις, λέμε ΝΑΙ στη Δημοκρατία. Λέμε ΟΧΙ στα εκλογικά σας μαγειρέματα, λέμε ΝΑΙ στις εκλογές» κατέληξε η κ. Γεννηματά .

Δείτε το βίντεο το από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ