Σαρίδης: Κακό νομοσχέδιο ο «Κλεισθένης» – Θα φέρει ακυβερνησία

«Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής, όχι γιατί υποχωρούμε στην απλή αναλογική, αλλά γιατί επιλέγουμε να διαλέξουμε τον δρόμο της πραγματικής, της αληθινής απλής αναλογικής. Είναι ένα κακό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει ακυβερνησία και περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά τα οποία πάει να λύσει».

Τα παραπάνω ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, κάνοντας λόγο για προσχηματική συζήτηση και υποκρισία στο όνομα της δημοκρατίας.

«Η απλή αναλογική ήταν το πρώτο από τα περίφημα «εννέα σημεία» της Ένωσης Κεντρώων που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή. Οι πολιτικοί είναι δυνατοί, όχι μόνο όταν εκφράζουν μία δυνατή ιδέα, αλλά και όταν την υλοποιούν χωρίς να ενδιαφέρονται για το κομματικό κόστος. Μιλάμε σήμερα, για την απλή αναλογική σε δήμους και Περιφέρειες. Απλή αναλογική με δεύτερη Κυριακή, δεν είναι απλή αναλογική, είναι μία ελληνική πατέντα, μία ιδιόμορφη φιλοσοφία, είναι ένα πολυφασικό σύστημα: άλλο για τα μικρά χωριά, άλλο για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων, άλλο για την εκλογή των δημάρχων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είπε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, ότι η δεύτερη Κυριακή ξορκίζει τις συμφωνίες κάτω από το χαλί, κάτω από το τραπέζι, συμφωνίες που μπορεί να λάβουν χώρα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που μόλις έχουν εκλεγεί. Δεν αμφισβητεί απλώς την ικανότητά τους, αλλά αμφισβητεί και την εντιμότητα ανθρώπων που μόλις έχουν εκλεγεί. Αμφισβητείται δηλαδή το κίνητρο για το οποίο ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών τους».

Και ο κ. Σαρίδης συνέχισε: «Σε τι δημοτικό συμβούλιο θα στηριχθεί ένας δήμαρχος για να διοικήσει; Εκβιάζουμε τον δήμαρχο, εκβιάζουμε τους δημοτικούς συμβούλους, εκβιάζουμε τους πολίτες με το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας. Εμείς σήμερα ψηφίζουμε για τη διά νόμου επιβολή της υποχρέωσης να συνεργάζονται μεταξύ τους οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό την απειλή της ακυβερνησίας».

Ο κ. Σαρίδης, αμφισβήτησε ακόμα τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, αντιτείνοντας ότι, «όχι μόνο δεν το κάνει στη πράξη αλλά βάζει και εμπόδια σε όσους προσπαθούν να το κάνουν».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι έχουν κάνει ζημιά στη δημοκρατία, για την οποία ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να την προστατεύσουν από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ