Επίθεση Θεοδωράκη σε Γεννηματά – “Ακραίος εθνικολαϊκιστής” ο Καμμένος – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Ερντογάν λίγες μέρες μετά την εκλογή του στέλνει λίγο αντικρουόμενα μηνύματα καθώς από τη μια σκέφτηκε και θυμήθηκε την Ευρώπη και από την άλλη επιμένει στη στρατιωτική ισχύ της χώρας του. Θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να τον συνετίσουμε. Η δική μας ιστορία είναι οι δύο Έλληνες και ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που θα έχει μαζί του θα πρέπει να βρει συγκεκριμένα επιχειρήματα που θα τον κάνουν να σκεφτεί διαφορετικά. Όσα συμβαίνουν στην Αδριανούπολη είναι αποφάσεις του Ερντογάν. Αυτός κρατάει φυλακισμένους τους δύο Έλληνες και αυτός κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει την εντολή απελευθέρωσης» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε πως «στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν ξέρω εάν έχει κάποιο εθνικό σχεδιασμό. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε ένα Εθνικό Συμβούλιο για να συνενοούμαστε όλοι. Η κ. Μπακογιάννη έχει μια συγκεκριμένη πρόσκληση, όλοι γνωρίζουμε τις θέσεις της για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Είμαστε υποχρεωμένοι όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό να έχουμε συνεννόηση με την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

«Η διαφωνία του υπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και ακατανόητη στην Ευρώπη. Ειδικά σε τέτοια θέματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να διαφωνεί με την κυβέρνηση. Είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα και πρέπει να το λύσει. Ο κ. Καμμένος ανάλογα τα ξενύχτια και ανάλογα τις βραδιές του έχει μια διαφορετική θέση το πρωί. Νομίζω πως αυτό προσβάλλει και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει εταίρο, έχει επιλέξει σύμμαχο και αυτό το σχήμα πορεύεται δημιουργώντας προβλήματα ειδικότερα στα εξωτερικά θέματα» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακόμη συνέχισε λέγοντας πως «θεωρώ απαράδεκτο ένας άνθρωπος εθνικολαϊκιστής, ακραίων απόψεων, απρόβλεπτων αντιδράσεων να είναι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «ήταν απλούστευση ότι φύγαμε λόγω του Μακεδονικού. Είχαν μαζευτεί πολλά πράγματα, είχαν παρθεί πολλές αποφάσεις ερήμην μας και γενικά υπήρχε μια συντηρητική στροφή και γι αυτό αποφασίσαμε σχεδόν ομόφωνα να αποχωρήσουμε. 

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ