Γαβρόγλου: Θέλω να σεβαστώ την πέραν του τραγικού κατάσταση που βιώνουν οι γονείς του 14χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

“Η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, στο οποίο αρχίζουμε να συνηθίζουμε ως κοινωνία. Υπάρχει λοιπόν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα εδώ, αν ως κοινωνία αντί να παραπονιόμαστε για όλα αυτά, θα νομιμοποιήσουμε τη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Δεν μπορεί ένας γονιός να παίρνει παιχνίδι βίντεο στο παιδί του, όπου σε δέκα λεπτά σκοτώνονται δέκα άτομα και μετά να κατηγορεί την κοινωνία ότι υπάρχει βία” δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Θέλω να σεβαστώ την πέραν του τραγικού κατάσταση που βιώνουν οι γονείς αυτού του παιδιού και θέλουμε να παρέμβουμε πολύ επιθετικά εναντίον της βίας, αλλά ξέρετε η βία έχει πολλά πρόσωπα. Βία είναι όταν πηγαίνουν και οι γονείς και τσακώνονται με τους δασκάλους στο σχολείο. Υπάρχουν πολλές μορφές βίας. Εμείς από το φθινόπωρο θα αρχίσουμε μια τεράστια καμπάνια ενάντια στις ποικίλες μορφές της βίας” τόνισε αναφορικά με την αυτοκτονία του 14χρονου.

“Με μία ομάδα εργασίας που έχουμε σε διάφορες περιοχές, έχουμε ένα σύνολο προτάσεων με ακαδημαϊκά κριτήρια, οι προτάσεις αυτές λένε ότι ορισμένα τμήματα των ΤΕΙ μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, ορισμένα έχουν μια μεταβατική περίοδο, και ιδρύουμε καινούργια τμήματα, άρα υπάρχει ένας προγραμματισμός που έρχεται από τα κάτω για την επόμενη δεκαετία με δεκαπενταετία” ανέφερε.

“Οι άσχημες εικόνες σε κάποια Πανεπιστήμια δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο. Όταν λέμε το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, σημαίνει ότι είναι υπεύθυνα για τα του οίκου τους. Δεν είναι για όλα τα πράγματα υπεύθυνη η πολιτεία. Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους και το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος που πρέπει να σεβόμαστε” συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ