Τσίπρας: Πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματιών ο Μητσοτάκης – «Είστε άθλιος συκοφάντης» η απάντηση του προέδρου της ΝΔ

«Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της. Βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη. Μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της. Και κόβει τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας στην ομιλία του τόνισε:

«Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη και σας παρακαλώ, μεταφέρετέ το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει, η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας»

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ «πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, όπως αποκαλύφθηκε, του κ. Φρουζή της Novartis», του κατηγορούμενου για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

«Μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν τον γνωρίζετε, ποιος είναι. Ο άνθρωπος που δε γνωρίζατε, λοιπόν, διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας. Και σε απευθείας συνεννόηση μαζί σας, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σας για την εκλογή σας, στην ηγεσία της ΝΔ. Και είχατε και το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα, ότι στήσαμε και σκευωρία στο θέμα της Novartis και σπιλώνουμε αθώους. Ντροπή σας» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Η χώρα αυτή κ. Μητσοτάκη, δεν είναι το τσιφλίκι ούτε του κ. Φρουζή, ούτε του κ. Χριστοφοράκου ούτε κανενός επιχειρηματικού παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, νομίζοντας ότι το πορτοφόλι και ο τραπεζικός του λογαριασμός, αρκούν για να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Αυτή η Ελλάδα τελείωσε κ. Μητσοτάκη τον επίλογο της τον έχει ήδη γράψει ο ελληνικός λαός που είναι ο μόνος και ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό τον τόπο. Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της. Βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη.

Μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της. Και κόβει τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος.

Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη και σας παρακαλώ, μεταφέρετέ το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει, η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας».

Μητσοτάκης: Είστε άθλιος συκοφάντης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή είπε ότι η δεξίωση που έκανε προς τιμήν του ο πρώην CEO της Novartis, έγινε όταν δεν είχε καν εκδηλώσει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ και πρόσθεσε σε υψηλό τόνο προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Είστε άθλιος συκοφάντης». Επιπλέον, ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Πόσες φορές έχετε συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη; Έχετε συναντηθεί με τον κ. Σαββίδη, με τον κ. Μπόμπολα και με τον βοσκοτόπια τον κ. Καλογρίτσα;». Και κατέληξε: «Είστε βαθιά διαπλεκόμενος πρωθυπουργός και είστε υπεύθυνος για τον κάθε κ. Μπαξεβάνη και τον κ. Ματζουράνη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ