Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ΑΝΕΛ στον Realfm 97,8 για τον Λαζαρίδη: Ας πάει σπίτι του αλλά ας παραδώσει την έδρα

Να παραδώσει την έδρα του κάλεσε τον Γιώργο Λαζαρίδη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ κ. Γιάννης Μοίρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Την περίοδο 2012 – 2015, για πολλούς και διάφορους λόγους είχαμε μία τεράστια σειρά αποχωρήσεων βουλευτών, οι οποίοι τότε μάλιστα μας υπέβαλαν στο μαρτύριο της σταγόνας, ένας ανά δέκα μέρες. Κάποιοι πήγαν σπίτι τους, άλλοι εκδήλωσαν τα κίνητρα και τις προθέσεις τους ψηφίζοντας για τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εντασσόμενοι μετά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όπου όλοι χωρίς καμία εξαίρεση πάτωσαν, πήγαν ‘άκλαυτοι'” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μοίρας και πρόσθεσε:

“Εμείς ως ΑΝΕΛ αντέξαμε, δείξαμε ότι είμαστε από σκληρό μέταλλο. Μετά τις δύο πρώτες φορές το 2012, Μάιο και Ιούνιο, μπήκαμε άλλες δύο φορές στη Βουλή, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015… Ζούμε μία κατάσταση που έχουμε ξαναζήσει, μείναμε απτόητοι και αλύγιστοι. Είμαστε ένα κόμμα που από το 2012 μέχρι το 2018 έχουμε κάποιες σταθερές Αρχές και άξονες, στους οποίους έχουμε μείνει πιστοί. Εάν κάποιοι αλληθωρίζουν στην πορεία, αυτό δεν είναι θέμα δικό μας. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου και ξεπερνάμε ανώδυνα, όπως δείχνουν οι μετέπειτα εξελίξεις και τα αποτελέσματα, την οποιαδήποτε απώλεια”.

“Σε ό,τι αφορά τον Λαζαρίδη, εδώ ή έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο Δρ. Τζέκιλ και κύριος Χάιντ ή συμβαίνει κάτι άλλο το οποίο θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ.Λαζαρίδης τόσο λεκτικά όσο και με την περαιτέρω στάση που θα δείξει. Αρκεί και μόνο να σας πω ότι στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης, ο κ.Λαζαρίδης ήταν ο βασικός μας εισηγητής. Εκεί είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί μνημείο υποκρισίας και παραπλάνησης του λαού εκ μέρους της ΝΔ. Και για την ονοματοδοσία των Σκοπίων είπε ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να είναι υπόλογοι απέναντι τον λαό είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κ. Λαζαρίδης υπερθεμάτισε σε σχέση με την εισήγηση του Πάνου Καμμένου και στο Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή ήταν παρών, χειροκρότησε, επευφήμησε και εξύμνησε τον Καμμένο, τον Τσίπρα και την συγκυβέρνηση. Τι άλλαξε τρεις μέρες μετά, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγήσει ο κ. Λαζαρίδης” σημείωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ.

“Επιστολή του περιγράφει ότι πιέζεται από ένα συναισθηματικό φορτίο πάνω στο εθνικό μας θέμα, ότι έχει γίνει δέκτης μεγάλης πίεσης. Εάν δεν μπορεί να πάρει αυτό το βάρος στην πλάτη, για να είναι εντάξει με τον εαυτό του, ας πάει σπίτι του αλλά ας παραδώσει την έδρα… Εάν επιλέξει να κρατήσει την έδρα του τότε λυπάμαι αλλά ο ίδιος θα δώσει λαβή για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση, υπόθεση και συμπέρασμα” δήλωσε ο κ. Μοίρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ