Τσίπρας: Νέα σελίδα για τη χώρα η συμφωνία – Η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία- ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την 21η Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο. “Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς η συμφωνία προβλέπει μια δεκαετή περίοδο χάριτος αλλά και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας” τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών. “Μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. προκειμένου να παραμείνει αρραγής η Ευρωζώνη. Έχω την εκτίμηση πως η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για την Ευρώπη.Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε.

“Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους” πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του. “Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνης”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ