Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Δεν ισχύει ότι είναι υψηλοί οι στόχοι ούτε ότι υπάρχει αυστηρή εποπτεία

“Το βασικό που πήραμε χθες είναι το τυπικό τέλος της περιόδου της μνημονιακής βαρβαρότητας, έκλεισε αυτή η περίοδος, έκλεισε με την καλυτερη δυνατή συμφωνία σε επίπεδο Eurogroup” δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Πάμε σε μια νέα περίοδο που θα μπορούμε να καλύπτουμε μόνοι μας τις δανειακές μας ανάγκες και όχι με προγράμματα σταθερότητας ή με μνημονιακές καταστάσεις. Σε αυτό που ακούμε ότι είναι υψηλοί οι στόχοι και υπό αυστηρή εποπτεία, δεν ισχύει. Οι στόχοι δεν είναι υψηλοί, διότι ξεχνάμε ότι όταν έφυγε η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε δεσμευθεί για 3% πλεόνασμα το 2015, για 4,2 το 2016 και για 4,5 το 2017 και το 2018. Τα πλεονάσματα όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία είναι κάτι που μπορούμε να επιτύχουμε” τόνισε.

“Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτή την τριμηνιαία ή τετραμηνιαία εποπτεία. Ίσα – ίσα εμείς πρέπει να έχουμε δικούς μας μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, πολύ πιο αυστηρούς από αυτούς που θα έρχονται από έξω, για να μην οδηγηθούμε ξανά σε καταστάσεις του παρελθόντος” συμπλήρωσε.

“Οι στόχοι μας δεσμεύουν και σωστά μας δεσμεύουν, αλλά με ποιο τρόπο θα υλοποιήσουμε τους στόχους είναι δική μας υπόθεση και όχι δική τους” ανέφερε.

“Η κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και η αντιπολίτευση έχει μια μόνιμη διαμαρτυρία και έναν δεξιόστροφο αριστερισμό διαφωνίας σε όλα. Δεν συμφωνεί σε τίποτα και δεν προτείνει και τίποτα. Εγώ καταλαβαίνω την κριτική της ΝΔ στα όσα κάνουμε, την πρόταση της δεν καταλαβαίνω” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ