Θεοχαρόπουλος στον Realfm 97,8: Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές- Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να μείνουμε ενωμένοι

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Από την πρώτη στιγμή το 2015 έχω παλέψει για αυτή την ιστορία. Πολλά πράγματα προχώρησαν, όπως έπρεπε. Άλλα δεν έχουν γίνει όπως θα έπρεπε” ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος για το Κίνημα Αλλαγής.

“Ψήφισαν οι πολίτες για έναν νέο ενιαίο φορέα από εδώ και στο εξής. Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο διότι πρώτη φορά έχουν ενωθεί δυνάμεις υπαρκτές και κοινοβουλευτικές προς μια πορεία από εδώ και στο εξής. Και θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω για να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Η ενότητα για να επιτευχθεί χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες. Όποιος δημιουργήσει, εδώ που έχουμε φτάσει, πρόβλημα σε αυτή την ιστορία, να μην “σπάσουμε” είναι το ζήτημα” συμπλήρωσε.

“Βεβαίως έχουμε εκλεγμένο επικεφαλής, και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε, ταυτοχρόνως όμως, έχει γίνει επιλογή για έναν πολυκομματικό μεταβατικό φορέα από την κ. Γεννηματά, τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Παπανδρέου, ενώ εγώ είχα διαφορετική άποψη και επέμενα και στα όργανα και δημοσίως. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνεται προσπάθεια συνθέσεων και πλουραλισμού, δεν μπορεί η εντολή να είναι για ενότητα όλοι μαζί και να φαίνεται ότι αυτό δεν υλοποιείται. Επειδή είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για τον χώρο, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον πλουραλισμό στην κεντροαριστερά. Και να το πω απλά, χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει Κίνημα Αλλαγής, ταυτοχρόνως χωρίς το ΠΟΤΑΜΙ και τη ΔΗΜΑΡ επίσης” τόνισε.

“Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να μείνουμε ενωμένοι” συμπλήρωσε.

“Είμαι από αυτούς που επιδιώκω να επιλυθεί το Μακεδονικό. Γι’ αυτό θέλω ο Ζάεφ να τα προχωρήσει τα θέματά του στα Σκόπια. Δεν λέω, όπως ο κ. Καμμένος να μην τα προχωρήσει για να γλιτώσει. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα συζητούμε συλλογικά” είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

“Οι δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Κυβερνητικού εκπροσώπου, δημιουργούν υποψία για μια ίντριγκα όπου οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την πόρτα και θα μπουν από το παράθυρο. Είναι μείζον εθνικό θέμα, να ψηφιστεί από την Βουλή αλλά με τη δέσμευση ότι θα προκηρύξει εκλογές μετά την ψήφιση. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Πρέπει να κινηθούν υπεύθυνα για τη χώρα. Άρα η θέση είναι καθαρή, υπέρ της λύσης του Μακεδονικού, όχι σε νέα εκλογικά παιχνίδια” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ