Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Στην καλύτερη δυνατή συγκυρία, έφεραν τη χειρότερη δυνατή συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τα Σκόπια άσκησε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία “κατώτερη των περιστάσεων”, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι “στην καλύτερη δυνατή συγκυρία, η κυβέρνηση έφερε τη χειρότερη δυνατή συμφωνία” και σημείωσε πως ο συνδυασμός του ονόματος ‘Βόρεια Μακεδονία’ και της αναγνώρισης ‘μακεδονικής’ εθνότητας είναι εκρηκτικός.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί οικονομικών ανταλλαγμάτων, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ απάντησε ότι, αν και δεν θέλει να το πιστέψει, υπάρχουν δηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που τα ενισχύουν. Σε μία τέτοια περίπτωση, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, “για να πάρουν κάτι μικρό για το χρέος, έδωσαν κάτι μεγάλο για το έθνος”.

Σχετικά με τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες σε βάρος κυβερνητικών στελεχών, και απαντώντας στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι “ο κ. Κοντονής έχει μηδενική μνήμη, γιατί λέξεις όπως ‘δωσίλογοι’, ‘προδότες’ και ‘γερμανοτσολιάδες’ ήταν φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ”. “Εξέθρεψαν το θηρίο, που τώρα κινείται εναντίον τους”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία στην Βουλή και δεσμεύτηκε πως όταν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα εξαντλήσει όλα τα διαπραγματευτικά της όπλα για να την αλλάξει.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ