Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης, ζήτησαν τα κόμματα – ΒΙΝΤΕΟ

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στη Βουλή από τα κόμματα. Ωστόσο, ζήτησαν να μην διαγραφούν από τα πρακτικά αυτά που είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

«Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να προσθέσω έναν προβληματισμό και θα αποφασίσει το Προεδρείο της Βουλής, προφανώς. Τη στιγμή που υπάρχει τέτοια καθολική καταδίκη αυτού του φαινομένου δεν πρέπει να διαγραφούν από τα πρακτικά, διότι τα πρακτικά είναι και τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να έχει αυτό το προνόμιο της λήθης ακόμα και σε τέτοιου είδους θέματα. Προτείνω, λοιπόν, να προστεθεί στον προβληματισμό σας, με κάθε σεβασμό, να μείνουν στα πρακτικά γιατί αυτά θα είναι μέρος της διαχρονικής καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε πως αφαιρείται από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν ομιλίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ