Τσίπρας: Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση στο θέμα του χρέους – Η Ελλάδα τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης – ΒΙΝΤΕΟ

“Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από οκτώ χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της χώρας. Και αυτό αποτελεί ένα γεγονός ιστορικής σημασίας”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

“Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνουμε οριστικά με τα προγράμματα στήριξης”, τόνισε ο Πρωθυπουργός.”Αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα μεγάλες προκλήσεις, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αντιμετωπίσαμε ζητήματα ιστορικά που ταλάνιζαν τη χώρα, προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όμως πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας τόσο ο ιστορικός του μέλλοντος όσο και ο λαός που θα μας κρίνει, θα αποφανθούν ότι πράξαμε σωστά”, είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα φτάνει στο τέλος μιας μακράς και επίπονης διαδρομής, τονίζοντας: “Η επιτυχία της Ελλάδας δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά συνιστά και μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία και μάλιστα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον στο οποίο η Ελλάδα συμβάλλει ώστε η Ευρώπη να αποτελεί πεδίο σταθερότητας”.

Ο κ. Τσίπρας συνέκρινε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, σήμερα, σε σχέση με τον Ιανουαρίου του 2015. “Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, στο χείλος της χρεοκοπίας, μετά από μια πενταετία σε προγράμματα στήριξης αλλά εκτός δημοσιονομικών στόχων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάνουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά να έχουμε και υπεραδαπόση έναντι των στόχων, παραλάβαμε μια οικονομία σε συνεχή ύφεση και φέτος για πρώτη φορά μετά το 2008 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη το 2017 και το πρώτο τρίμηνο του 2018. Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με εντελώς άδεια ταμεία, σήμερα έχει απόθεμα ρευστότητας και δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές” είπε ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

“Βρισκόμαστε λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup. Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει στο έπακρο τα συμφωνηθέντα, όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι δεν είναι το διαρκές πρόβλημα πλέον η Ελλάδα, Είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Παραδέχονται ότι βάλαμε τάξη στα οικονομικά μας, για πρώτη φορά έχουμε σχέδιο αναπτυξιακό με αρχή, μέση, τέλος και στόχους και εργάζονται όλες οι πλευρές ώστε να εξασφαλιστεί στις 21 Ιουνίου μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους που θα καθιστά τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές μετά τον Αύγουστο σταθερή και διαρκή. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ