Βορίδης για Παυλόπουλο: Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες- ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης τόνισε αναφορικά με την πρόθεση κατάθεσης πρότασης μομφής από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει από το Σύνταγμα προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Αναλυτικότερα ο κ. Βορίδης υπογράμμισε: «Εκείνο που εμείς έχουμε πει είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τέτοια συμφωνία και αυτό προκύπτει από τις ρητές δηλώσεις των ΑΝΕΛ.

Υπάρχει ένα προκλητικός εμπαιγμός του Ελληνικού λαού καθώς οι ΑΝΕΛ παραμένουν στην κυβέρνηση. Η ΝΔ, εφ όσον δεν έχει την ευαισθησία να φέρει την συμφωνία για εξουσιοδότηση στη Βουλή η κυβέρνηση, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Η πρόταση μομφής αν και όποτε κατατεθεί συνδέεται με το ζήτημα της συμφωνίας και θα θέσει ένα απλό ερώτημα «έχει εξουσιοδότηση για τέτοιου βάρους υπογραφή αυτή η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.

Από την άλλη πλευρά σχολιάζοντας τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες εδώ. Αυτά περί Προέδρων της Δημοκρατίας ως αγελάδα δεν υπάρχει. Όταν οι Θεσμοί παρεμβαίνουν σε διαδικασίες και αποφασίζουν να γίνουν μέρος της πολιτικής διαδικασίας υφίστανται της κριτικής. Ο κ. Παυλόπουλος δεν τοποθετήθηκε επί της συμφωνίας; Δεν έγινε επομένως μέρος του ζητήματος; Εγώ που θεωρώ ότι είναι μια κακή συμφωνία δεν έχω διαφωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Έχω το δικαίωμα να το πω ή την ώρα που το λέω θα θυμηθεί το ανεύθυνον του άρχοντος; Διότι εάν το θυμάται εκείνη την ώρα τότε έπρεπε να ακούσει την ενημέρωση και να πει “σας ευχαριστώ πολύ”. Αν όμως λέει “τι ωραία μπράβο που επιλύουμε το θέμα τότε έχω το δικαίωμα να πω την άποψή μου για το ζήτημα».

«Εγκαλούμε τον κ. Σαμαρά που τοποθετείται μετά τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος γιατί προφανώς αυτό εντάσσεται στη στρατηγική διαίρεσης και διχασμού που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ