Ζάεφ: Δεν έχουμε συμφωνία ακόμα – Πολλά ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι

“Χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι θετικό στον κόσμο. Είπα ότι είμαι αισιόδοξος και ότι είναι πιθανόν να φτάσουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια άλλη συνάντηση, που για μένα είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των δυο πλευρών” τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στα Σκόπια.

Ο Ζάεφ τόνισε ότι οι δυο πρωθυπουργοί, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, οι δυο κυβερνήσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των δυο χωρών ενδιαφέρονται να λυθεί οριστικά αυτό το ζήτημα.

“Αν αυτό γίνει σήμερα -Θεού θέλοντος- θα γνωστοποιήσουμε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία τότε θα κανονίσουμε την ατζέντα σχετικά με την υπογραφή της. Ξέρουμε για τις Πρέσπες, ήταν επιθυμία μας αυτό εδώ και πολύ καιρό ακόμη και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα να γίνουν όλα βήμα – βήμα, να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία, και αν υπάρξει συμφωνία θα διευθετήσουμε άμεσα τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν” είπε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός

Σχετικά με τα επικρατέστερα ονόματα, ο Ζάεφ σημείωσε ο κόσμος θα ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες μόλις επιτευχθεί συμφωνία.

“Βόρεια, Άνω, Νέα, Του Βαρδάρη, πολλά ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι, ξέρετε τις προτάσεις του Νίμιτς αλλά εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος για να το ανακοινώσω γιατί πραγματικά συμφωνία δεν έχουμε ακόμα. Ελπίζω να έχουμε (συμφωνία) ή να την έχουμε πολύ σύντομα. Πάντως, όταν υπάρξει συμφωνία, θα σας ανακοινώσουμε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες”, είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.Πηγή: MIA, republika

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ