Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στο Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Η στάση της Τουρκίας και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η απόσυρση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο ισλαμικός εξτρεμισμός, το Σκοπιανό αλλά και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη συνάντηση που είχαν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Τελ- Αβίβ.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκειά της συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Ακόμη, συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν. Επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για πάνω από 100 ημέρες.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ