Παπαχριστόπουλος: Ύστερα από οκτώ χρόνια περιμένουμε να δούμε ιστορικές στιγμές

«Το σίγουρο είναι ότι η επιβίωσή μας περνάει μέσα από τη ρύθμιση του χρέους και περιμένουμε να δούμε ιστορικές στιγμές ύστερα από οκτώ χρόνια απίστευτης δραματικής κατάστασης, που βίωσε η χώρα. Το 2019 θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και θα μειωθούν οικονομικά βάρη» υπογράμμισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του πολυνομοσχεδίου, με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

«Για πρώτη φορά μιλάμε για ανάπτυξη. Δειλή, αλλά σταθερή» σημείωσε, ενώ έδωσε έμφαση στην αύξηση κατά 1,2% των επενδύσεων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο, αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που φέτος θα κυμανθούν στο 11,1%, ενώ το 2019 προβλέπονται να φθάσουν στο 12,1%.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι «όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες έχουν αλλάξει θετικά», σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν θριαμβολογεί, ούτε υποστηρίζει ότι στις 20 Αυγούστου θα τρώμε με χρυσά κουτάλια».

«Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ναι, θα χρειαστεί χρόνος. Δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, είναι όμως χρέος του πολιτικού να μάθει ο κόσμος πώς έφτασε η χώρα στη χρεοκοπία» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν αυτή η χώρα έφτασε εδώ που έφθασε, δεν φταίνε οι κακές πολιτικές. Ακόμα και μια φιλελεύθερη κυβέρνηση θα μπορούσε να τα καταφέρει. Φταίει, όμως, ότι κάποιοι έβαζαν το χέρι στο μέλι».

«Αυτή η χώρα θα γυρίσει σελίδα. Κάποιοι εδώ δεν ήρθαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις ούτε να πλουτίσουμε» τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, ενώ αναγνώρισε ότι «δεν είναι θετικό που υπάρχουν στο νομοσχέδιο οι αναφορές για τις συντάξεις», τις οποίες όπως είπε, επέβαλε το ΔΝΤ.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ